Työväenopistossa alkaa syksyn aikana vielä yli 120 kurssia

Tampereen seudun työväenopiston syyslukukausi on käynnissä, mutta kauden aikana alkaa vielä yli 120 kurssia niin tietoaineissa ja kielissä kuin taiteissa, kädentaidoissa ja terveyden edistämisessä. Yleisluentoja työväenopisto järjestää syksyllä joulukuun alkuun saakka, jolloin kevätkauden ilmoittautuminen alkaa.
Kolme henkilöä tanssisalissa.
Tampereen seudun työväenopiston opiskelijat harjoittelivat soolotanssia Ylöjärven Urheilutalolla marraskuussa 2021.

Ilmoittautuminen syyskauden kursseille on mahdollista Tampereen seudun työväenopistossa niin kauan kuin kursseja on tarjolla. Suurimmalle osalle vielä alkavista kursseista mahtuu mukaan, mutta ilmoittautuminen kannattaa tehdä pian, jotta kurssin alkaminen varmistuu. Varasijoilla olevat saavat henkilökohtaisesti tiedon, jos paikka vapautuu.

Syksyn aikana terveyden edistämisen ainealueella tarjolla on vielä muun muassa soololattareita, kehonhuoltoa ja venyttelyä, XXL-tanssia sekä perheille tarkoitetut aikuisen ja lapsen salibandy- ja joogakurssit.

Kädentaitoissa pääsee ompelemaan lokerikkoja, huovuttamaan, opiskelemaan teroittamista, valmistamaan saippuaa sekä korvakoruja niin koivuvanerista kuin vanhoista lusikoista. Taideaineissa tarjolla on elävän mallin maratonpäivä, yövalokuvausta, joulukorttiaskartelua, värioppia ja paperikollaaseja.

Kielten loppusyksyn valikoimaan kuuluvat muun muassa englannin keskustelukurssi, matkailuitalia ja kiinan kieli. Tietoaineissa omaa osaamista voi syventää opiskelemalla esimerkiksi pelisuunnittelun perusteita, digitaalisen aikakauden palvelumuotoilua, graafista suunnittelua, tekstinkäsittelyä, kirjanpitoa ja sijoittamista.

Työväenopiston yleisluennot ovat maksuttomia, ja ne järjestetään Sampolan auditoriossa Tampereella. Valokuva-aiheinen Mestarit kameran takaa -luentosarja on käynnissä 5.11.2024 saakka, Ilon ja toivon teemoihin keskittyvä Tavoitteena ilo -sarja 21.11.2024 asti ja Kaikki tahtoo asua -luentosarja 4.12.2024 saakka.

Kevään 2025 kurssit julkaistaan ilmoittautumissivustolla marraskuun puolivälissä. Ilmoittautuminen kevätkauden kursseille alkaa netissä keskiviikkona 4.12.2024 klo 12.00. Puhelimitse ja paikan päällä toimistoissa Sampolassa ja Ylöjärven Koulutuskeskus Valossa voi ilmoittautua keskiviikosta 2.1.2025 klo 12.00 alkaen.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Anna-Katariina Maksimoff
Jaa sosiaalisessa mediassa