Tampereen seudun kunnille uusi IT-kumppani integraatiopalveluihin

Tampereen seudun yhdeksän kuntaa kilpailuttivat yhteisen integraatioratkaisun ja -palvelut. Kumppaniksi valikoitui Netum. Sopimuksen arvo on arviolta kaksi miljoonaa euroa käyttöönottoprojektin ajan ja sen jälkeen 1,2 miljoonaa euroa vuodessa.

Tampereen seudun kunnat ja Netum Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen seudun integraatioratkaisujen ja -palvelujen tuottamisesta. Nyt tehdyn hankintasopimuksen piiriin kuuluvat yhdeksän kuntaa: Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi. Kunkin kunnan konserniin kuuluu lisäksi lukuisia liikelaitoksia ja yhtiöitä, joista useilla on oikeus hyödyntää hankintayksikön palveluita. Sopimus palveluiden tuottamisesta on voimassa toistaiseksi.

Hankinnan tavoitteena on ottaa käyttöön uudet ja modernit integraatioratkaisut, jotka vastaavat Tampereen seudun kuntien nykyisiin ja tuleviin integraatiotarpeisiin. Integraatiot ja sovellusrajapinnat (API) mahdollistavat datan jakamisen ja tiedon liikkumisen automaattisesti sovelluksesta toiseen. Esimerkiksi koulun oppilaiden tietoa tarvitaan usean eri järjestelmän välillä: tietoja viedään kirjastojärjestelmään, ruokailuoikeutta varten ja todistuksia siirretään arkistoon. 

– Integraatioteknologioista tulee entistäkin tärkeämpi osa organisaatioiden digitaalista infrastruktuuria, mikä johtaa nopeampaan, joustavampaan ja entistä turvallisempaan tietojärjestelmien väliseen yhteyteen. Netumin kanssa tehdyn sopimuksen myötä integraatioratkaisut ovat vahvemmin Tampereen seudun kuntien omassa hallinnassa, jolloin näkyvyys paranee ja elinkaaren hallinta helpottuu, sanoo johtaja Maria Nikkilä.

Kilpailutus toteutettiin hankintalain 34 §:n mukaisella neuvottelumenettelyllä, johon valittiin neljä toimittajaa. Netum valikoitui kumppaniksi kokonaisvertailupisteiden perusteella. Netumin alihankkijoina toimivat puolestaan Frends Technology Oy, joka tarjoaa integraatioalustan sekä Devikone Oy, joka toimii yhteistyökumppanina palvelutuotannossa.

Tampereen seudun tietohallintoyhteistyö tehostaa hankintoja

Tampereen seudun tietohallintoyhteistyötä on tehty vuodesta 2008 lähtien. Seudullisessa yhteistyössä ovat mukana Hämeenkyrö, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Suomen mittakaavassa on poikkeuksellista, että yhdeksän kuntaa tekevät näin tiivistä yhteistyötä. Yhteistyöllä on pystytty tehostamaan ICT-alan hankintoja sekä taloudellisesti että toiminnallisesti. Tampereen seudun kuntien tavoitteena on hyödyntää tehokkaasti kunkin kunnan tietohallinnon osaamista ja resursseja.

Lisätietoja

Maria Nikkilä
Tampereen kaupunki Johtaja
Puhelin:
040 581 1477
Altti Raali
Netum Oy Toimitusjohtaja
Puhelin:
040 557 3047
Teksti: Hanna Porrassalmi
Kuvat: Laura Vanzo, Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa