Sampolan sukututkimuspäivä la 1.2.

Kulttuurinosto #5: Sampolan sukututkimuspäivän 1.2. teemaluennot vievät yleisön matkalle menneisyyden arkeen. Miten ennen elettiin, viljeltiin ja syötiin? Mikä merkitys kievareilla tai pöytäkulttuurilla oli? Asiantuntijaluentojen lisäksi osallistujat pääsevät päivän aikana tutustumaan sukututkimuksen perusteisiin ja tapaamaan alan yhdistyksiä.

Miten ennen elettiin ja saatiin ruoka maasta lautaselle?

Sampolan sukututkimuspäivän 2025 teemana on ”Ruokaa, juomaa ja suojaa”. Tule kuulemaan, miten vuosisatoja sitten saatiin elanto maasta ja mitä syötiin ja juotiin talonpoikien pöydässä.

Sukututkimuspäivän luennot käsittelevät kievareita, vanhoja viljelykasveja ja vuosisataista pöytäkulttuuria. Aiheesta luennoivat FT Jenni Lares, FT, arkeologi Tuuli Heinonen ja FT Kirsi Laine

Sukututkimuksen tekemiseen perehdyttää tietoisku ”Näin aloitat sukututkimuksen”.

Tapahtuma järjestetään Sampolassa osoitteessa Sammonkatu 2, Tampere lauantaina 1.2.2025 klo 10–16. Luennot järjestetään Sampolan auditoriossa. Aulassa tavattavissa on sukututkimukseen ja historiaan liittyviä näytteilleasettajia ja yhdistyksiä.

Tervetuloa innostumaan historiasta ja sukututkimuksesta!

Sampolan sukututkimuspäivän järjestää Tampereen seudun työväenopisto yhteistyössä Tampereen seudun sukututkimusseuran kanssa. Tapahtuma on maksuton.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Akseli Gallen-Kallela: Muikunpaistaja. 1886. Kansallisgalleria.
Jaa sosiaalisessa mediassa