Hyppää sivuvalikkoon

Sähköinen toimintaympäristö

Oppitunneilla käytetään monipuolisesti erilaisia sähköisiä oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja, sovelluksia ja apuohjelmia. Viestintä ja tiedotus tapahtuu pääasiassa sähköisten kanavien kautta.

Lukiolaisen tietokone

Kaikki oppivelvollisuuden piiriin kuuluvat opiskelijat saavat käyttöönsä tietokoneen ja tarvittavat digitaaliset oppimateriaalit. Tietokoneet jaetaan ja niitä tarvitaan heti ensimmäisenä koulupäivänä. Koneen voi saada vain, jos HUOLTAJA on täyttänyt lainauslupa -lomakkeen Wilmassa!

Käyttösäännöt

Tietokoneen viihdekäyttö ja muu tuntityöskentelyyn liittymätön käyttö on kiellettyä.

Oppimateriaalit

Suurin osa oppimateriaaleista tarjotaan digitaalisina oppimateriaaleina. Aineenopettajat jakavat opintojaksojen alkaessa tarvittavat kirjautumistunnukset ja lisenssit opiskelijoille. Kirjautumisessa käytetään MPASS-tunnistautumista, johon ohjeistetaan opintojen alkaessa.

eTeho

Heti opintojen alussa kaikki Sammon keskuslukion uudet ykköset osallistuvat eTeho -opetukseen. Näillä oppitunneilla opetellaan tietokoneen ja siinä käytettävien ohjelmistojen käyttöä, opetellaan USB -abittitikun päivitys sekä harjoitellaan opiskeluun liittyvien sähköisten ympäristöjen käyttöä. 

Wilma

Wilma on lukion virallinen tiedotuskanava. Jokaisen opiskelijan ja huoltajan tulee seurata Wilmaa säännöllisesti. Huomaa, että mobiililaitteille ladattavissa Wilman applikaatioissa voit käyttää vain osaa Wilman toiminnoista. Monessa tilanteessa tarvitset nettiselaimen kautta avattavan Wilman.

Wilma -tunnuksella kirjaudutaan Wilman lisäksi seuraaviin sähköisiin palveluihin: Teams, Moodle, OneDrive, Toki-verkkokirjaston sähköiset aineistot.

Myös langattomaan verkkoon (ROAM.FI) kirjaudutaan Wilma tunnuksella muodossa [email protected]

Huoltajien tunnukset Wilmaan

Huoltaja luo itse itselleen tunnukset Wilmaan ja on velvollinen seuraamaan alaikäisen opiskelijan asioita Wilman kautta aktiivisesti. 

Ohje huoltajan tunnusten luontiin Tampereen kaupungin 2. asteen Wilmaan

Teams

Opintojaksoilla voidaan hyödyntää Teamsia viestintä- ja yhteistyöalustana. Teams on käytössä myös mahdollisissa etäopiskelutilanteissa.  

Moodle

Moodle on sähköinen oppimisympäristö, jota käytetään monilla opintojaksolla.  

OneDrive

OneDrivessa on lukiolaiselle oma tallennustila verkossa. OneDriveen tallennetut tiedostot säilyvät tallessa myös tietokoneen vikatilanteissa.

Toki-verkkokirjasto

Toisen asteen verkkokirjastossa on opetus- ja digiaineistoja ja esim. eLehtiä. Osaa eLehdistä voi lukea etänä.  

Abitti

Abitti on ylioppilastutkintolautakunnan sähköinen koejärjestelmä, jonka käyttöä harjoitellaan lukion aikana.

Oma puhelin

Omaa puhelinta EI PIDETÄ OPPITUNNEILLA ESILLÄ. Puhelin laitetaan laukkuun eikä sitä saa ottaa esiin oppitunnin aikana. Puhelinta käytetään oppitunneilla vain, jos opettaja on siihen erikseen ohjeistanut. Kouluruokailu leimataan puhelimeen ladattavan Tuudo-sovelluksen opiskelijatunnisteella.

Päivitetty 27.6.2024