Hyppää sivuvalikkoon

Opiskelijan ohjaus ja tuki

Opiskelijahuolto

Lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia ja huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä opiskeluympäristön terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Opiskeluhuoltoa toteutetaan sekä yhteisöllisenä että yksilökohtaisena opiskeluhuoltona. Yksilökohtainen opiskeluhuoltoryhmä kokoontuu aina tapauskohtaisesti ja tarpeen mukaan.

Koulun henkilökunta sekä kouluterveydenhuollosta ja muusta oppilashuollosta vastaavat henkilöt saavat salassapitovelvollisuuden estämättä antaa toisilleen sekä koulutuksesta vastaaville viranomaiselle opiskelun asianmukaisen järjestämisen edellyttämät välttämättömät tiedot.

Teknillisen lukion opiskelijahuollon yhteystiedot:

Opiskeluterveydenhuollon työhuoneet L-talon alimmassa kerroksessa.

Opiskelijahuollon tavoitat myös Wilma-viestillä

Terveydenhoitajan ajanvaraus- ja neuvontapuhelin arkisin klo 8.30-10.00, puh. 041 730 0272 (opiskelijoiden yhteydenotot tähän numeroon).

Walk in -vastaanotto ti ja to klo 10–11

Teklun terveydenhoitaja

Lotta Heino, [email protected] 

Teklun kuraattori

Sini Salminen, puh. 040 184 0052, [email protected] , työhuone A0046

Teklun psykologi

Nanna Toivonen, puh. 040 198 1273, [email protected] , työhuone E-talossa 

Opinto-ohjaus

Opinto-ohjaaja (OPO) on opiskelijan tärkeä tukihenkilö. Hän pitää opinto-ohjauksen kurssien tiedotus- ja oppitunteja, vastaa lukion suorittamista koskeviin kysymyksiin, suunnittelee yhdessä opiskelijan kanssa opinto-ohjelmaa sekä ohjaa kurssi- ja ainevalintoja. Lukion sisäinen yhteistyö ryhmänohjaajien, opettajien ja rehtorin kanssa on keskeinen osa opinto-ohjaajan työtä kuin myös ulkoinen yhteistyö perusasteen ja jatko-opintoja tarjoavien oppilaitosten ohjauksesta vastaavien henkilöiden kanssa.

Ryhmänohjaaja

Ryhmänohjaaja (RO) seuraa opiskelijan opiskelun etenemistä kuten poissaoloja ja kurssikertymää. Hän ottaa tarvittaessa yhteyttä opiskelijan kotiin. Ryhmänohjaaja pitää opetukseen kuuluvia ryhmänohjaustuokioita (RO –tuokio)

Diagnosoidut oppimisvaikeudet

Mikäli opiskelijalla on diagnosoituja vammoja tai oppimisvaikeuksia, kuten lukemis- ja kirjoitushäiriö, ne pyritään huomioimaan arvioinnissa. Ylioppilaskirjoituksiin tarvittavat lausunnot on toimitettava koulun kansliaan hyvissä ajoin ennen ensimmäiseen ylioppilaskokeeseen ilmoittautumista.

Erityisopetus

Erityisopettaja tarjoaa tietoa, opetusta ja ohjausta erilaisissa oppimisen ongelmissa. Työtapoja ovat opettaminen, keskusteleminen ja tarvittaessa eteenpäin ohjaaminen. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoille tehdään kielellisten taitojen alkukartoitus. Alkukartoituksen, opiskelijoiden toiveiden ja opettajien suositusten perusteella opiskelijoille tarjotaan kurssimuotoista (OP5) ja yksilöllistä erityisopetusta. Kurssin tavoitteena on tutustua itseen oppijana ja tehostaa omaa opiskelua. OP5 -kurssilla arvioidaan opiskelijan lukitaitoja ja laaditaan tarvittaessa lausunto ylioppilastutkintolautakuntaa varten.

Pauliina Mauno
Erityisopettaja
Puhelin:
040 801 6337

Työhuone L2021

Koulun ja kodin yhteistyö

Ensisijainen tiedotus- ja viestintäkanava on Wilma, jonne huoltajat saavat omat tunnuksensa. Koulussa järjestetään joka lukuvuosi vanhempainiltoja. Ajankohtaisia asioita löytyy koulun kotisivuilta. Mikäli huoltajalla on opiskeluun liittyvää kysyttävää, hän voi ottaa yhteyttä ryhmänohjaajaan, opinto-ohjaajaan tai rehtoriin Wilma-viestillä tai sähköpostilla.

Päivitetty 6.9.2024