Tampereen kaupungin yleisavustukset ja taiteilijoiden apurahat  haettavina – infotilaisuus 12.1. klo 18.00 – 19.30

Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunnan sekä yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaoston yleisavustukset vuodelle 2023 ovat parhaillaan haettavina. Hakuaika on 2.-31.1.2023. Samaan aikaan ovat haettavina myös ammattitaiteilijoiden apurahat. 

Etänä järjestettävässä avustusinfossa 12.1.2023 klo 18-19.30 kerrotaan yleisavustusten hakemisesta ja myöntämisperusteista. Infoon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, teams-linkki julkaistaan kaupungin verkkosivuilla www.tampere.fi/avustukset

Sivistys- ja kulttuurilautakunnalta ovat haettavina seuraavat yleisavustukset: kulttuuri- ja taideyhteisöjen, kulttuuriharrastustoimintaa järjestävien yhteisöjen, kulttuurivähemmistöjen, liikunnan, soveltavan liikunnan, perheitä tukevan työn, nuorisoyhdistysten, kaupunginosatoiminnan, hyvinvoinnin edistämisen ja ehkäisevän päihdetyön ja ikäihmisten hyvinvoinnin edistämisen yleisavustukset.

Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaostolta haettavina ovat eläinsuojelutyön yleisavustukset.

Yleisavustusta voidaan myöntää yhdistyksille tai yhteisöille, jotka ovat toimineet vähintään yhden kalenterivuoden ennen avustuksen hakua ja jotka ovat rekisteröityjä tai todistettavasti jättäneet rekisteröintihakemuksensa. Toiminnan kulut tulee voida todentaa yhdistysten kirjanpidosta. Mikäli avustukselle on asetettu erityisiä ehtoja, ne on kirjattu avustuskokonaisuuskohtaisiin kriteereihin.

Yleisavustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.tampere.fi/avustukset. Myös liitteet toimitetaan sähköisellä hakemuksella. Tarvittaessa paperiset liitteet voi toimittaa kaupungin kirjaamoon. Hakemus tulee toimittaa liitteineen 31.1.2023 kello 15.45 mennessä. Myöhässä saapuneet hakemukset jätetään käsittelemättä.

Ammattitaiteilijoiden apurahat kirjallisuuden ja esittävien taiteiden tekijöille

Sivistys- ja kulttuurilautakunnan myöntämät ammattitaiteilijoiden apurahat vuodelle 2023 ovat haettavina  2.1.- 31.1.2023. Hakemukset tulee toimittaa liitteineen klo 15.45 mennessä. 

Apurahat ovat pienimuotoisia kannustusapurahoja, joiden tavoitteena on tukea työskentelyä taiteen parissa. Vuonna 2023 apurahoja myönnetään vain kirjallisuuden ja esittävien taiteiden aloilla toimiville taiteilijoille. Esittäviin taiteisiin lasketaan mukaan näyttämötaide, säveltaide, tanssitaide ja sirkustaide.

Ammattitaitelijoiden apurahoja voivat hakea ammattitaiteilijoina työskentelevät, Tampereella kirjoilla olevat yksityishenkilöt. Työskentelyn taiteen parissa ei edellytetä olevan päätoimista, apurahalla ei kuitenkaan tueta harrastustoimintaa. Apurahaa ei myöskään myönnetä ryhmille tai yhteisöille eikä hakijoille, joille Tampereen kaupunki on myöntänyt ammattitaiteilijoiden stipendin edeltävän kahden vuoden aikana.

Ammattitaiteilijoiden apurahoja voidaan myöntää taiteelliseen työskentelyyn, näyttelykustannuksiin tai jatkokoulutukseen. Apuraha on muodoltaan kannustusraha, joka ei edellytä työskentelyä muusta ansiotyöstä vapaana.

Apurahaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy osoitteesta www.tampere.fi/avustukset.

Ammattitaiteilijoiden apurahoista päättää sivistys- ja kulttuurilautakunta. Apurahojen saajat julkistetaan palkitsemistilaisuudessa huhti–toukokuussa.

Lisätiedot: www.tampere.fi/avustukset

Lisätietoja

Susanna Lundström
Yleisavustukset Suunnittelija
Puhelin:
040 355 8745
Venla Moisala
Ammattitaiteilijoiden apurahat Suunnittelija
Puhelin:
040 800 4836
Teksti: Aila Rajamäki
Kuvat: Laura Vanzo
Jaa sosiaalisessa mediassa