Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoitus Tampereen seudulla 6.–10.3.2023

Panssariprikaatin johtama Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoitus kokoaa seudulla toimivat paikallisjoukot harjoittelemaan yhdessä alueen muiden viranomaisten ja yritysten kanssa häiriötilanteita sekä poikkeusoloja varten.

Paikallispuolustusharjoitus kehittää alueen viranomaisten, elinkeinoelämän ja Maavoimien paikallisjoukkojen yhteistä varautumista paikallisella tasolla häiriötilanteiden varalle osana yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta.

Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoitukseen osallistuu Puolustusvoimista noin 1500 henkilöä, joista noin tuhat on reserviläisiä, noin 300 varusmiehiä ja loput Puolustusvoimien palkattua henkilökuntaa. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Tampereen varuskunnan kaikista joukoista, eli Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen esikunnasta, 3. Logistiikkarykmentistä, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksesta, Puolustusvoimien tutkimuslaitoksesta, Puolustusvoimien tiedustelulaitoksesta, Puolustusvoimien palvelukeskuksesta sekä Satakunnan lennostosta.

– Pirkanmaan aluetoimiston näkökulmasta harjoituksen päämääränä on sotilaallisen ja viranomaistoiminnan yhteensovittaminen ja koordinointi alueella paikallispuolustukseen liittyen. Poikkeusolojen toimintaa harjoittelemalla pyrimme varmistamaan, että yhteiskunnan kriittiset toiminnot jatkuvat ja paikallisten arki on mahdollisimman normaalia kaikissa tilanteissa, Pirkanmaan aluetoimiston päällikkö, everstiluutnantti Tommi Marttinen kertoo.

Harjoitukseen osallistuu Panssariprikaatin joukkoja, mukaan lukien Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Hämeen aluetoimistot, sekä viranomaisia ja muita yhteistyötahoja. Harjoituksen johtaa Panssariprikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Hannu Koivisto. Harjoitustoiminnan painopiste on Pirkanmaalla.

Kalustoesittely Multisillan ostarin pihassa

Puolustusvoimien ja viranomaisten kalustoa on nähtävillä Multisillan ostoskeskuksen piha-alueella, Multisillankatu 1, tiistaina 7. maaliskuuta kello 10.00–12.00. Esillä on muun muassa Puolustusvoimien Orbiter-lennokki, ja kävijät voivat keskustella Puolustusvoimien henkilökunnan, viranomaisten sekä harjoitukseen osallistuvien reserviläisten ja varusmiesten kanssa.

Paikallispuolustusharjoitus Pirkanmaa 1/23 on osa Maavoimien valtakunnallista paikallispuolustusharjoitusten kokonaisuutta. Maavoimien johtamaan harjoituskokonaisuuteen kuuluu kuusi osaharjoitusta eri puolilla maata. Harjoituksiin osallistuu Puolustusvoimista noin 6000 henkilöä. Harjoitukset kehittävät paikallisjoukkojen valmiutta alueellisiin taistelu- ja suojaustehtäviin sekä vahvistavat viranomaisten yhteistoimintakykyä häiriötilanteissa koko maan alueella. Kyseessä on Maavoimien vuosisuunnitelman mukainen harjoitus.

Lisätietoja:
Panssariprikaatti, tiedotussihteeri Mirva Riihimäki
puh. 0299 442 414, mirva.riihimaki(at)mil.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa