Valtuuston päätös syntyi äänin 62-4, yhden valtuutetun äänestäessä tyhjää. Suojelumääräysten tavoitteena on kiinnittää huomiota ympäristöhaittojen ehkäisyyn, kuitenkin siten, ettei yritystoimintaa rajoiteta tarpeettomasti. Määräykset liittyvät sekä moniin arkisiin toimiin kuten mattojen tai ajoneuvojen pesuun että yritysten ympäristöasioihin kuten työmaiden vesien ohjaamiseen, kemikaalien varastointiin tai rakennus- ja purkutöiden pölynsidontaan.
Maltillinen äänentoisto sallitaan kello 22 jälkeen
Yöaikaisen äänentoiston täyskiellosta luovutaan. Terasseilla sallitaan uusien määräysten mukaan äänentoisto kello 22 jälkeenkin, kunhan ääni ei aiheuta häiritsevää melua tarjoilu-, tapahtuma- tai toiminta-alueen ulkopuolella. Nyt hyväksytyllä muutoksella mahdollistetaan maltillinen äänentoiston käyttö yöaikaankin, esimerkiksi taustamusiikin soittaminen terasseilla. Määräyksen tulkinnassa taustamusiikkitasoisella äänentoistolla tarkoitetaan sitä, ettei äänentoistosta aiheutuva melutaso ylitä rauhallisen keskusteluäänen voimakkuutta, 50 dB (LAeq).
Äänentoiston suuntaamisella ja säädöillä voidaan vaikuttaa merkittävästi naapurustolle aiheutuvaan melutasoon ja melun häiritsevyyteen. Äänentoistoa käyttävä taho on vastuussa meluhaittojen riittävästä rajoittamisesta. Äänentoistolaitteiden jatkuva käyttö sairaalan, vanhainkodin, päiväkodin tai muun vastaavan erityisen herkän kohteen läheisyydessä on kuitenkin edelleen kiellettyä. Lisäksi ympäristönsuojeluviranomainen voi velvoittaa yrityksen teettämään melumittauksen, jotta äänen häiritsevyys voidaan selvittää. Arvioitaessa melun häiritsevyyttä, puuttumiskynnystä ja sietämisvelvollisuutta otetaan huomioon melun voimakkuuden lisäksi muun muassa melun kesto, toistuvuus ja vuorokaudenaika, jolloin melua esiintyy sekä alueen ja häiriintyvien kohteiden erityispiirteet.
Ympäristönsuojelumääräyksiin tehtiin myös muita melua koskevia päivityksiä, esimerkiksi liikenneväylien kunnossapitotöitä voi tehdä ilman meluilmoitusta, jos se liikenneturvallisuuden tai liikenteen sujuvuuden kannalta on välttämätöntä. Meluilmoitus vaaditaan kuitenkin edelleen erityisen häiritsevää melua aiheuttavasta toiminnasta. Toiminnanharjoittajan on neuvoteltava melun ja tärinän torjunnasta herkkien kohteiden edustajien kanssa, jos haitta on merkittävää.
Yöaikaista melua säädellään näiden määräysten lisäksi muun muassa terveydensuojelulain (763/1994) nojalla annetussa asumisterveysasetuksessa (545/2015) sekä järjestyslaissa (612/2003). Lisäksi alkoholilain (1102/2017) mukaan voi anniskeluluvan myöntävä viranomainen asettaa ehtoja ja rajoituksia mm. meluhaittojen vähentämiseksi.
Käytöstä poistettu öljysäiliö on käsiteltävä asianmukaisesti ja tarkastettava
Käytöstä poistettua maanalaista öljysäiliötä ei enää määrätä poistettavaksi maaperästä. Se on tyhjennettävä, puhdistettava ja tarkastettava tarkastusliikkeen toimesta. Näin varmistetaan, että säiliö on ehjä eikä siitä ole päässyt tai pääse myös jatkossa vuotamaan öljyä maaperään. Lisäksi säiliön täyttöputket on katkaistava ja tulpattava, jotta säiliötä ei vahingossa voi täyttää eikä öljyä pääse maaperään. Kiinteistön omistaja voi poistaa öljysäiliön maaperästä esimerkiksi isojen pihatöiden yhteydessä. Lukuisat talon omistajat ovat viime aikoina vaihtaneet tai vaihtamassa öljylämmityksen uuteen lämmitysjärjestelmään.
Ympäristönsuojelumääräysten tavoitteena on ehkäistä ympäristön pilaantumista ympäristönsuojelulain mukaisesti paikalliset olot huomioiden.