Kaukajärven ja Annalan asukaskysely sai runsaasti ideoita: toiveina alueiden viihtyisyyden ja liikenneturvallisuuden kehittäminen

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelman asukaskyselyyn vastasi kaikkiaan 1688 henkilöä.
– Kyselyn runsas vastaajamäärä on iloinen ja positiivinen yllätys. Selvästi tällaista kaupunginosatyötä alueille toivotaan. On hienoa, että asukkaat haluavat tulla mukaan kehitystyöhön, iloitsi kaupunginosaohjelman projektipäällikkö Henna Kuitunen.

Asukaskyselyllä koottiin asukkaiden näkemyksiä alueiden nykytilanteesta ja toivotusta kehittämisestä. 13.–26.3.2023 avoinna olleen kyselyn teemoja olivat turvallisuus, viihtyisyys, yhteisöllisyys, alueen maine ja asumisvaihtoehdot.

Tulosten mukaan parhaita asioita Kaukajärvellä ja Annalassa ovat luonto ja palvelut sekä hyvät yhteydet eri kulkuvälineillä moneen eri suuntaan. Vastaajien mielestä julkisten alueiden viihtyisyyttä ja laatua tulisi kehittää. Myös Kaukajärven ja Annalan liikenneturvallisuutta pitäisi parantaa ja kehittää kulkuväyliä. Lisäksi vastaajat toivoivat palvelujen monipuolistamista ja lisää yhteisiä tapahtumia.
 
Asukaskyselyn kanssa samanaikaisesti oli avoinna toimijakysely, jolla selvitettiin vastaavia asioita kaupungin eri toimialoilta, alueiden yhdistyksiltä sekä yrityksiltä ja muilta toimijoilta. Kyselyt ovat osa laajempaa Kaukajärven ja Annalan visiotyötä, jolla haetaan yhteistä suuntaa ja tavoitteita alueiden kehittämiselle.

Asukaskyselyn tarkempi yhteenveto julkaistaan myöhemmin Kaukajärven ja Annalan verkkosivulla www.tampere.fi/kaukajarviannala. Lisätietoja kaupunginosaohjelmasta löytyy lisäksi Facebookista facebook.com/kauksuannala.

Toukokuussa asukastapahtuma

Kaupunginosaohjelma järjestää asukastapahtuman keskiviikkona 16. toukokuuta kello 17–19 Kaukajärven vapaa-aikatalolla, jossa jatketaan keskustelua alueen kehittämisestä asukkaiden kanssa.

Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma toteutetaan vuosina 2023–2025. Tavoitteena on kehittää alueita yhdessä asukkaiden ja toimijoiden kanssa.

Lisätietoja

Henna Kuitunen
Kehittämiskoordinaattori, Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelman projektipäällikkö
Puhelin:
041 730 6693
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Tommi Penttinen
Jaa sosiaalisessa mediassa