Viikonloppu käynnistää pyöräilyviikon 

Pyöräilyviikkoa vietetään Tampereella 5.–13.5. Viikon aikana järjestetään monipuolista kaikille avointa pyöräilyohjelmaa. Viikon tapahtumat löytyvät tapahtumasivulta tampereenpyorailyviikko.fi. 

Avajaiset lauantaina 6.5. Sorsapuistossa

Pyöräilyviikon avajaistapahtumaa vietetään lauantaina 6.5. kello 11–14 Tampereen Sorsapuistossa. Koko perheen tapahtuman ohjelmassa on muun muassa maksutonta pyörän pikahuoltoa, pyörän tuunausta ja sähköpyörien testausmahdollisuus. Lapsille on tarjolla sirkusta, temppurata, saippuakuplapaja ja taidepiste. Sorsapuistossa voi myös testata kesällä avautuvan liikennepuiston polkuautoja.  

Pyöräilyviikon avaa Sorsapuistossa klo 13 Tampereen apulaispormestari ja tuore kansanedustaja Aleksi Jäntti

Avajaistapahtuman yhteydessä Tampereen kaupunki palkitsee myös pyöräilyagentteja. Noin sata vapaaehtoista pyöräilyagenttia antoi koko talven ajan palautetta pyöräteiden talvihoidosta. 

Vuoden teemana pyöräpysäköinti

Pyöräilyviikon tämän vuoden pääteema on pyöräpysäköinti. Tampereen kaupunki on laatinut kevään ajan pyöräpysäköinnin yleissuunnitelmaa, joka tähtää pyöräpysäköinnin merkittävään lisäämiseen ja parantamiseen lähivuosina. Tavoite on, että kaupunkilaiset voivat aina luottaa siihen, että pyörän pysäköinti onnistuu turvallisesti lähellä määränpäätä.  

Kaupunki kerää pyöräilyviikolla sähköisellä palautelomakkeella asukkaiden näkemyksiä erilaisista pyörätelinemalleista. Ratinassa Laukonsillan vieressä on keskiviikosta 10.5. alkaen kokeiltavana erilaisia pyörätelineitä ja ohjeet palautteen lähettämiseen. Asukkaille osoitetulla kyselyllä halutaan lisätietoa eri telinemallien toimivuudesta, turvallisuudesta ja sopivuudesta kaupunkikuvaan. 

Pyörähuutokauppa, pyörälenkkejä ja aamupalaa pyöräilijöille

Jo ennen avajaisia perjantaina 5.5. klo 15– 17 järjestetään Etapin käytettyjen ja huollettujen polkupyörähuutokauppa Erkkilänkadulta. 

Koko pyöräilyviikon ajan tarjolla on maksuttomia pyörälenkkejä: koko perheen pyöräsuunnistus, opastusta Pirkan Pyöräilyn ensikertalaisille, rauhallisen vauhdin sydänpyöräilyjä ja kirkkopyöräily. 

Tiistaina 9.5. Teiskontiellä lähellä Taysia ja keskiviikkona 10.5. Laikunlavalla tarjotaan maksutonta Reilun kaupan aamupalaa kaikille työmatkapyöräilijöille tai muuten pyörällä paikalle saapuville. Aamupalan lisäksi paikalta saa pikahuollon pyörään. Maksutonta pyörän pikahuoltoa ja sähköpyörien testausta on ohjelmassa myös Tesoman kirkolla lauantaina 13.5. klo 10– 14. 

Tampereen pyöräilyviikon tapahtumien järjestämisestä ja toteutuksesta vastaa Tampereen kaupunki yhdessä Ekokumppanit Oy:n, Tampereen polkupyöräilijät ry:n sekä pyöräilyseura Kaupin Kanuunoiden kanssa. 

Lisätietoja

Olli Vakkala
Ekokumppanit Oy: Projektipäällikkö
Puhelin:
040 728 5677
Teksti: Sanna Ovaska
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa