Kuunteleeko Tampere asukkaitansa? Onko Tampere yhteisöllinen? Tule vaikuttamaan tulevaisuuden kaupunkiin

Tamperelaisia kutsutaan mukaan työpajoihin, jossa keskustellaan osallistumisesta ja yhteisöllisyydestä. Miten kaupunki voisi entistä paremmin kuulla asukkaita ja ottaa heidät mukaan yhteisten asioiden kehittämiseen? Keskiviikkona 10.5. klo 17–19 järjestettävä työpaja on avoin kaikille tamperelaisille. Toinen työpaja torstaina 11.5. klo 15–17 on suunnattu järjestöjen edustajille.

– Haluamme asukkaat entistä vahvemmin mukaan tekemään yhteistä kaupunkiamme. Tämä osallisuuden ja yhteisöllisyyden tavoite on kirjattu myös Tampereen Tekemisen kaupunki -strategiaan, kertoo suunnittelija Lilli Siikasmaa Tampereen kaupungin osallisuustiimistä.

Tampereen kaupungin syksyllä 2022 toteuttaman osallisuuskyselyn mukaan tamperelaiset ovat innokkaita osallistumaan oman kaupunkinsa kehittämiseen, esimerkiksi jakamalla oman mielipiteensä tai järjestämällä erilaisia tapahtumia. Jotkut kuitenkin kokevat, että osallistumismahdollisuuksista ei aina löydy tietoa, tai he eivät tiedä, miten asioihin voisi vaikuttaa.

– Näiden haasteiden ratkomiseen tarvitsemme tamperelaisten apua. Miten voisimme paremmin viestiä osallistumisen mahdollisuuksista? Miten voisimme entistä paremmin tukea Tampereen moninaisia yhteisöjä? pohtii projektisuunnittelija Lotta Harsunen.

Näistä teemoista keskustellaan kahdessa työpajassa, joista toinen on suunnattu kaikille tamperelaisille ja toinen erityisesti järjestöjen edustajille.

Työpajoihin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet. Mukaan voi ilmoittautua tiistaihin 9.5.2023 asti sähköisellä lomakkeella. Työpajoissa on osallistujille tarjolla kahvit ja pientä syötävää. Pajoissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita.

  • Kaikille avoin työpaja järjestetään keskiviikkona 10.5.2023 klo 17–19 Sampolan monitoimiluokassa T47 (Sammonkatu 2). Tila on esteetön.
  • Järjestöille suunnattu työpaja on torstaina 11.5.2023 klo 15–17 Monitoimitalo 13:n Wivi Lönn -salissa (Pellavatehtaankatu 4).

Työpajojen tuloksia käytetään kaupungin osallisuus- ja yhteisöllisyyssuunnitelman laadinnassa. Suunnitelmassa asetetaan osallisuustyön keskeisimmät tavoitteet lähivuosiksi ja määritellään ne toimenpiteet, joilla tavoitteisiin voidaan päästä.
 

Lisätietoja

Lilli-Nora Siikasmaa
Suunnittelija
Susanna Lundström
Järjestötyöpajaan liittyvät yhteydenotot Suunnittelija
Puhelin:
040 355 8745
Teksti: Lotta Harsunen ja Lilli Siikasmaa
Jaa sosiaalisessa mediassa