Suunnitelmaluonnos löytyy verkkosivulta www. tampere.fi/viheralueidensuunnittelu, ja sitä voi tarkastella näytöltä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B:ssä. Suunnitelmataulu löytyy myös maastosta tulevan puistoalueen kohdilta.
Hissit Uranraitille ja Rantatielle
Puistoalue sijaitsee Rantatien ja rautatien välisessä rinnemaastossa asuinkortteleiden keskellä. Rivinterinpuistosta ja Santalahdenaukiolta on esteettömät kulkuyhteydet asuinkortteleihin Paperitehtaanraittia ja Rantakylänraittia pitkin. Hissi- ja porrastornista pääsee ylös Uranraitille ja tulevalle radan ylittävälle Santalahden kävely- ja pyöräilysillalle. Puistoalueen toisesta päästä pääsee hissillä ja portaita alas Rantatielle ja Paasikiventien ylittävän Santalahden rantasillan kautta Näsijärven rannan viheralueille ja reiteille. Puistoalue aukioineen onkin asuinalueen liikkumisen ja oleskelun solmukohta.
Uranraitin hissitorni on jo rakenteilla ja samoin sen viereinen rakennus. Puiston itäreunan eli kaupungin puolella olevia rakennuksia vasta suunnitellaan.
Visuaalisesti näyttävä ja harjun korkeuseroja korostava kaupunkitila
Rivinterinpuiston ja sen ylärinteen puolella sijaitsevan Uranraitin välinen korkeusero on tuettu noin kahdeksan metriä korkealla teräsponttiseinällä. Tukiseinä maisemoidaan teräsreikälevyllä ja köynnöskasvillisuudella ja tukiseinän länsireunaan tulee taideteos. Rivinterinpuistosta, Santalahdenaukiosta ja niiden selustan tukiseinästä rakentuu visuaalisesti näyttävä kokonaisuus, joka erottuu houkuttelevana kaupunkitilana niitä ympäröivien rakennusten välissä. Harjun rinteen korkeuseroja korostaa myös Uranraitin varren suojeltu luonnonkivimuuri.
Puistokokonaisuuteen kuuluvan Rantatien puoleisen Nestor Kivimäen puistikon lopullinen ilme ratkeaa vireillä olevan asemakaavan vahvistuttua. Puistikkoon istutetaan ensi vaiheessa lehtipensaita ja kolme havupuuta.
Oleskelutasanteita ja monipuolista kasvillisuutta
Rivinterinpuistossa voi oleskella kivetyn oleskelualueen penkeillä ja nurmi- ja kivipintaisilla oleskelutasanteilla, jotka on rajattu matalilla luonnonkivimuureilla. Luonnonkivimuurien rakentamisessa hyödynnetään alueelle ominaisia pulterikiviä eli suuria sileäreunaiseksi hioutuneita luonnonkiviä. Muurit rakennetaan alueelle tyypillisen perinteisen rakennustyylin mukaisiksi. Kivetyillä pinnoilla ja reunuksissa käytetään myös kierrätysmateriaaleja.
Puistoon istutetaan monipuolista puu-, pensas-, perenna- ja köynnöskasvillisuutta. Puiston valaistus yhteensovitetaan viereisen Santalahdenaukion valaistuksen kanssa. Tukiseinä valaistaan kohdevalaisimilla, ja oleskelutasanteen muurien viereiset kaiteet LED-valopisteillä. Oleskelualueet valaistaan matalilla pollarivalaisimilla. Erikoisvalaistus tarkentuu rakennussuunnitteluvaiheessa.