Kehittämisavustus vuodelle 2024 haettavissa syyskuussa

Tampereen kaupunki avaa uuden kohdeavustuskokonaisuuden: Kulttuurin kehittämisavustuksen hakuaika on 1.9.–29.9.2023.

Uuden kehittämisavustuksen tavoitteena on Tampereen kulttuuri- ja taideyhteisöjen toiminnan kehittäminen. Avustuskokonaisuus on luotu kulttuurikentän toiveiden pohjalta, ja sitä voidaan myöntää rekisteröidyille kulttuurialan yhteisöille pois lukien taidelaitosten yleisavustusta saavat yhteisöt.  
Kehittämisavustusta voidaan myöntää muun muassa toiminnan jonkin osa-alueen kehittämiseen, yhteistyöverkostojen rakentamiseen sekä kokeiluihin ja työskentelytapojen kehittämiseen. Työskentelytapojen kehittämistä voi olla esimerkiksi uudenlaiset toimintamallit, konseptit tai tilaratkaisut. Kehittämisavustusta voidaan myöntää myös osaamisen kehittämiseen sekä EU-rahoituksen hakemiseen. Avustus on käytettävä vuoden 2024 aikana, vaikka avustuksen kohteena oleva projekti jatkuisi kauemmin.  

Kehittämisavustusta ei myönnetä kaupungin yleisavustuksen piirissä olevien yhteisöjen perustoimintaan, jota tuetaan pääsääntöisesti yleisavustuksella. Avustusta ei myönnetä myöskään taiteellisten produktioiden valmistamiseen, tallenteisiin ja julkaisuihin, eikä sillä voida rahoittaa investointeja eikä kiinteän tai irtaimen omaisuuden hankintaa tai perusparantamista. Avustusta ei ole tarkoitettu myöskään yritystoimintaan tai toimintaan, jonka mahdollinen tuotto käytetään omistajiensa hyväksi.  

Samaan tarkoitukseen voi Tampereen kaupungilta saada avustusta ainoastaan yhden avustuksen muodossa. Mikäli yhteisö hakee vuodelle 2024 myös kaupungin yleisavustusta, kehittämisprojektin kulut tulee voida todentaa yhteisön kirjanpidosta erilliseltä kustannuspaikalta. Avustuksen osuus saa kattaa korkeintaan 80 % kehittämisprojektin hyväksyttävistä menoista ja myönnettävien avustusten suuruudet ovat keskimäärin 2 000–10 000 euroa.    

Päätökset kehittämisavustuksista tehdään vuoden 2023 aikana. Arviointia ohjaavat Tampereen kaupungin avustustoiminnan yleiset periaatteet sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnan hyväksymät kulttuuriavustusten myöntämisperusteet, jotka löytyvät verkko-osoitteesta www.tampere.fi/avustukset. Yleisavustusta haetaan sähköisellä hakulomakkeella, joka löytyy edellä mainitusta osoitteesta 1.9.2023 alkaen. Hakijayhteisön on haun yhteydessä toimitettava kehittämisprojektin toimintasuunnitelma, kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma.  

Hakemuksen katsotaan saapuneen määräaikana, mikäli se on saapunut sähköiseen tietokantaan E-lomakkeella 29.09.2023  klo 15.45 mennessä. Myöhässä saapuneet hakemukset jätetään tutkimatta.

Lisätietoja

Venla Moisala
Suunnittelija
Puhelin:
040 800 4836
Anna Szalay
Kehittämispäällikkö
Puhelin:
044 481 1774
Teksti: Venla Moisala
Kuvat: Mirella Mellonmaa/Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa