Omakotitonttien haku on käynnissä – Tampere kannustaa energiatehokkaaseen rakentamiseen

Tampereen kaupungin omakotitonttien haku on alkanut. Tarjolla on yhteensä 69 tonttia ja hakuaika kestää 16. lokakuuta saakka. Haettavana on vuokrattavia tontteja sekä kiinteällä hinnalla tai tarjousten perusteella myytäviä tontteja. Tonttiarvonta suoritetaan viimeistään kahden viikon kuluessa haun päättymisestä.

Haukiluomasta on tarjolla 15 vuokratonttia, Hervantajärveltä 2 ja Ojalasta 39. Myytäviä tontteja on kaikkiaan 10 eli Holvastista 3 ja Ojalasta 7 tonttia. Tarjousten perusteella myydään yksi tontti Koivistonkylästä ja kaksi Kämmenniemestä.

Vuokrattavat ja kiinteällä hinnalla myytävät tontit arvotaan ja näitä tontteja haetaan tontinhakupalvelussa. Arvottavien tonttien hakemus tulee jättää 16.10. kello 15.00 mennessä.

Vuokrattavien tonttien saajien valinnassa käytetään kaupungin asunto- ja maapolitiikan linjausten vuosille 2022–2025 mukaisia uusia kriteerejä. Vuokrattavat omakotitontit luovutetaan vain tamperelaisille lapsiperheille. Hakijan tulee olla ollut yhtäjaksoisesti kirjoilla Tampereella vähintään edellisen vuoden viimeisestä päivästä hakuhetkeen. Jos tonttia hakee kaksi henkilöä, riittää että heistä toinen täyttää tamperelaisuuteen liittyvän kriteerin. Lisäksi tontin hakijalla tulee olla vähintään yksi alle 16-vuotias lapsi hakuajan alkaessa.

Vuokrattavissa ja kiinteällä hinnalla myytävissä tonteissa noudatetaan edelleen myös sääntöä, jonka mukaan tonttia ei saa henkilö, joka on tehnyt tontista pitkäaikaisen vuokrasopimuksen tai tonttikaupan viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana. 

Tampereen kaupunki kannustaa rakentajia energiatehokkaaseen rakentamiseen. Jos tontille toteutetun talon E-luku on pienempi tai yhtä suuri kun 70 prosenttia vaaditusta määräystasosta, rakentajalle myönnetään 50 prosentin alennus tonttivuokraan käyttöönottotarkastusta seuraavan vuoden alusta alkaen viideksi vuodeksi. Tontin ostanut rakentaja saa tässä tapauksessa osan kauppahinnasta takaisin. Kannustin ei koske tarjousten perusteella myytäviä tontteja.

Tarjousten perusteella myytäviä tontteja haetaan ostotarjouslomakkeella, jonka voi palauttaa postitse tai Frenckellissä sijaitsevaan Tampereen palvelupisteeseen. Kaupunki pidättää itselleen oikeuden hyväksyä tai hylätä tehdyt tarjoukset. Ostotarjouslomake tulee palauttaa 16.10. kello 15.00 mennessä.

Kiinteällä hinnalla ja tarjousten perusteella myytävien tonttien hakijoille ei ole asetettu erityisiä vaateita tamperelaisuudesta ja perheen lapsilukumäärästä.

Tampereen kaupungin tonttihausta kiinnostunut voi ilmoittautua sähköpostilistalle, jolla tiedotetaan tonttihaun alkamisesta. Tonttihakuvahtia käytetään myös tulevissa hauissa.

Syksyn 2023 tonttihausta julkaistaan myöhemmin erillinen palautekysely. 

Lisätietoja

Tomi Hilli
Maankäyttösihteeri
Puhelin:
040 673 0528
Raija Laatio-Rimmi
Maankäyttösihteeri
Puhelin:
040 800 4079
Jori Alanko
Tonttivastaava
Puhelin:
041 730 1457
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa