Viheraluekyselyyn ehtii vielä vastata

Ovatko kaupungin puistot, leikkipaikat ja ulkoilureitit sinulle tärkeitä? Vastaa verkkokyselyyn 22.10.2023 mennessä. Nyt päivitetään kaupungin viheralueohjelmaa, ja tässä työssä viheralueiden käyttäjien näkemykset ovat ensi arvoisen tärkeitä.

Viheralueohjelma ohjaa Tampereen kaupungin viheralueiden suunnittelua, rakentamista ja kunnossapitoa tulevaisuudessa. Tavoitteena on saada viheralueohjelma valmiiksi vuonna 2024. 

Kyselyllä selvitetään muun muassa, millaisilla viheralueilla asukkaat viettävät aikaansa mieluiten ja kuinka tärkeää viheralueiden saavutettavuus on. Kartalle voi merkitä mieluisia viheralueita ja tärkeitä maisemia sekä alueita, joissa palvelut ja hyödyt ovat parantuneet tai vaarassa heikentyä. Kyselyssä voi ottaa kantaa myös kestävän ja monimuotoisen kaupunkiluonnon vaalimiseen ja edistämiseen. Lisäksi kartoitetaan asukkaiden halua vaikuttaa viheralueiden suunnitteluun ja hoitoon.

Viheralueilla on oleskelu- ja leikkipaikkoja, uimarantoja, kuntoilupaikkoja, kenttiä, koira-aitauksia, skeittipaikkoja ja ulkoilureittejä. Kaupunkipuistot istutuksineen luovat viihtyisyyttä ja varjoa ja luonnonmukaiset viheralueet parantavat luonnon monimuotoisuutta. Suojaviheralueet suojaavat liikennemelulta ja pölyltä.

Viheralueohjelmassa huomioidaan viheralueiden moninaiset arvot kulttuurihistoriasta aina luontoarvoihin sekä taloudelliseen arvoon.

Teksti: Tarja Nikupaavo-Oksanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa