Tampereen kaupunki toivottaa Ukrainan suurlähettilään tervetulleeksi

Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrova vierailee Tampereella torstaina 13.6.2024. Vierailu on osa kaupungin ja Ukrainan välisen ystävyyden ja yhteistyön vahvistamista.

Suurlähettilään vierailu alkaa lounaalla pormestarin kanssa Raatihuoneella, johon on kutsuttu myös seudun kunnanjohtajat ja muita merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Iltapäivällä suurlähettiläs osallistuu Ratinan purkutaidetalon kutsuvierasavajaisiin, jossa hän pitää avajaispuheen. Purkutaidetalon aulagallerian ensimmäisenä näyttelynä nähdään Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan liittyvä valokuvanäyttely "Kiova - Euroopan särkymätön sydän". Näyttely kuvaa Kiovan ja sen lähialueiden asukkaiden elämää Venäjän hyökkäyssodan alkamisen jälkeen. Näyttely kertoo kiovalaisten elämästä ja ennen kaikkea elämän jatkumisesta sodan aiheuttamien tuhojen keskellä. Näyttely on avoinna 14.6.–7.7.2024.

Vierailunsa päätteeksi suurlähettiläs siirtyy Laikunlavalle, jossa hän seuraa Pispalan Sottiisin avajaisesitystä. Avajaisissa nähdään myös kahden Tampereelle saapuneen kiovalaisen ryhmän, Flamingon ja Pervotsvitin esitykset. Kiovalaiset ryhmät osallistuvat Pispalan Sottiisiin Tampereen kaupungin kutsumana.

Purkutaidetalon valokuvanäyttely ja kiovalaisten ryhmien osallistuminen Pispalan Sottiisiin kuuluvat Tampereen ja Kiovan ystävyyskaupunkisuhteen 70-vuotisjuhlavuoden ohjelmaan. Kiovan kaupungin toiveesta Tampereen kaupunki on kohdistanut apuaan erityisesti lasten ja nuorten tukemiseen sekä liikunnan ja urheilun kautta tapahtuvaan yhteistyöhön. Talvilomaviikolla kiovalaisille nuorille järjestetyn jääkiekkoleirin ja Pispalan Sottiisiin kutsuttujen ryhmien lisäksi Tampereen kaupunki järjestää heinäkuussa kesäleirin kiovalaisille lapsille ja nuorille kolmantena peräkkäisenä kesänä. 

Tampereen kaupunki liputtaa Raatihuoneen edessä kansainvälisten vieraiden kohdemaan lipulla.

Lisätietoja

Pekka Pernu
Kansainvälisten asioiden asiantuntija
Puhelin:
041 730 2598
Teksti: Neea Loimuvirta
Jaa sosiaalisessa mediassa