Tampereen kesä täyttyy luontoelämyksistä ja retkeilyvaihtoehdoista

Tampereelta löytyy monipuolisia retkeilymahdollisuuksia. Outdoor Express kuljettaa lähistön retkeilijöitä kansallispuistoihin suoraan keskustasta, ja Tampereen retkeilyreittejä etsivät löytävät ne kätevästi Outdoors Tampere -sivustolta. Sekä pyöräilyreitit että retkeilypaikat on koottu omille sivustolleen reittivalintoja inspiroimaan.
Aurinkoinen järvenrantamaisema ylhäältä päin kuvattuna.
Luontoretkille voi lähteä niin jalan kuin pyörälläkin, ja lukuisiin kohteisiin pääsee bussilla.

Tampereen sijainti kahden suuren järven välissä ja luonnon ympäröimänä houkuttelee kesäretkille. Luontoon voi lähteä niin jalan kuin pyörälläkin, ja lukuisiin kohteisiin pääsee bussilla. 

Outdoors Tampere -sivustolta löytyy Tampereen luontopolut, laavut ja nuotiopaikat yhteen koottuna. Sivustolle koottu retkeilykartta näyttää kaikki Tampereen vaellus- ja patikointikohteet melontareittejä unohtamatta.

Kesäkaudella viikonloppuisin liikennöivä Outdoor Express kuljettaa retkeilijät linja-autolla keskustasta Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistoihin. Perillä on muutama tunti aikaa tutustua kansallispuistojen reitteihin ja maisemiin, mutta halutessaan retkeilijät voivat myös pakata teltan mukaan ja palata vasta seuraavan päivän kyydillä takaisin. 

Outdoors Tampere on Ekokumppaneiden hallinnoima kokonaisuus. 

Tampereen kaupungin Ympäristönsuojeluyksikkö ja Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma järjestää kesällä 2024 maksuttomia luontoretkiä eri puolille Tamperetta elokuun loppuun saakka. Lisätietoa retkistä löytyy kaupungin Luontoretket-sivulta. 

Järvien reitit -sivusto tarjoaa pyöräilijöille monipuolisen retkivalikoiman

Järvien reitit -sivusto kokoaa pyöräilijöille eritasoisia- ja pituisia reittivaihtoehtoja Tampereelta ja lähistöltä. Sivuston reittikoneen avulla pyöräilijät voivat etsiä reittivinkkejä matkan pituuden mukaan, tai tehdä retkivalinnan sen perusteella, pyöräilevätkö he mieluummin asfaltilla vai hiekkatiellä. Valikoimista löytyy esimerkiksi järviä kiertäviä maisemareittejä ja maalaisteitä

Bike & Boat -palvelu yhdistää pyörä- ja laivamatkailun, mikä avaa pyöräilijöille uuden tavan kokea järvimaisemat pyöräreittien välissä. Tarjolla on useita erilaisia reittimahdollisuuksia ja laivoja, joihin retkeilijät voivat ottaa polkupyörän mukaan. Lippuvaihtoehtoihin ja lähtösatamiin voi tutustua Järvien reitit -sivuston kautta. 


 

Teksti: Elina Uusitalo
Kuvat: Laura Vanzo / Visit Tampere
Jaa sosiaalisessa mediassa