Haiharan Tallin näyttelykesän päättää Akaan kuvataiteilijat ry:n näyttely

Elokuussa Tallissa nähdään Akaan kuvataiteilijat ry:n jäsenten näyttely Ennennäkemätöntä.
Katriina Nyrö

Tallissa on elokuussa esillä monipuolinen kattaus; maalauksia ja grafiikkaa, valoa ja kontrasteja, kasvoja, hahmoja ja maisemia tästä ja muista maailmoista. Yhdellä taiteilijoista on esillä isokokoisia pupetteja, toisella keraaminen teoskokonaisuus mytologisesta Kalevalan luomistarinasta ja kolmatta kiinnostaa varjojen, yhteyksien ja välitilojen suhde. Ilo, leikki ja tekemisen vapaus ovat kantavia teemoja läpi näyttelyn.

Näyttelyn teokset ovat syntyneet eri tavoin; teos voi muotoutua yksinkertaisesti toimeen ryhtymällä tai vaatia pohdintaa ja tutkimista ennen aloittamista. Osalle taiteilijoista tekeminen taas on intuitiivinen matka, jonka päämäärästä ei ole tietoa, mutta seikkailua muotojen, värien ja tekniikoiden maailmassa se merkitsee jokaiselle.

Elämänikäisen taideharrastuksen lisäksi ryhmän jäsenet ovat syventäneet osaamistaan erilaisilla taiteen perus- ja aineopinnoilla. Osa tekee päätyötä lasten ja nuorten kuvataideopettajina.

Taiteilijaryhmä kuuluu 1981 perustettuun Akaan kuvataiteilijat-yhdistykseen, joka on Suomen Kuvataidejärjestöjen liiton jäsen. Ryhmä on pitänyt jokavuotisia näyttelyitä Akaan Laaksola-kulttuuritalossa sekä juhlanäyttelyn Valkeakosken Myllysaaren museossa 2021.

Ennennäkemätöntä-näyttelyn taiteilijat: Carita Ahlgrén, Helva Launokoski, Kristiina Maijala, Katriina Nyrö, Mari Pirkkanen, Hilkka Salo, Ari Sarkanen, Anneli Vainonen.

Ennennäkemätöntä - Carita Ahlgrén, Helva Launokoski, Kristiina Maijala, Katriina Nyrö, Mari Pirkkanen, Hilkka Salo, Ari Sarkanen, Anneli Vainonen.

3.8.–25.8.2024

 

Haiharan taidekeskus, Talli
Avoinna ti-su 12-18
Vapaa pääsy

Lisätietoja

Anna Värri
Kulttuurituottaja
Puhelin:
040 673 6107
Teksti: Anna Värri
Kuvat: Katriina Nyrö
Jaa sosiaalisessa mediassa