Uusi Ojalan päiväkoti ja koulu otetaan käyttöön elokuussa

Päiväkoti- ja koulurakentaminen jatkuu vilkkaana Tampereella. Elokuussa toimintansa aloittavat Ojalan uusi päiväkoti ja koulu sekä Tasanteen uusi päiväkoti. Myös Eteläpuiston uuden koulun ja päiväkodin tilat ovat valmistuneet.
Kolme naista seisoo portaikossa rinnakkain. Taustalla ikkunoista näkyy metsä.
Varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Tiia Kiviniemi, varhaiskasvatusyksikön apulaisjohtaja Jasmiina Nauha ja varhaiskasvatuksen opettaja Inka Kaunismäki valmistautuvat ottamaan tulokkaat vastaan Ojalan tuliterässä puisessa koulu- ja päiväkotirakennuksessa.

Ojalan uusi päiväkoti- ja koulurakennus sijaitsee Ojalan uudella asuinalueella Mossinkaari 2:ssa. Ojalassa varhaiskasvatuksen tilat on suunniteltu 160 lapselle ja koulutilat 150 esi- ja alkuopetuksen oppilaalle (luokat 1-2). Ojalan päiväkoti ja koulu aloittaa toimintansa elokuussa 2024. 

Ojalan koulun oppilaat jatkavat koulunkäyntiä kolmannelta luokalta Kangasalan puolella Mossin puistokadulla sijaitsevassa uudessa Lamminrahkan yhtenäiskoulussa. Osa koulun oppilaspaikoista on varattu Ojalan alueen oppilaille.

Tasanteen uusi päiväkoti on valmistunut Rusthollinkadulle. Vanhan päiväkodin rakennukset on purettu, ja niiden tilalle on rakennettu varhaiskasvatusta varten uusi rakennus. Uudet tilat otetaan käyttöön elokuun aikana. Tilat on suunniteltu 140 lapselle.

Myös uusi Eteläpuiston päiväkoti ja koulu Koulukadulla on valmistunut. Uudessa rakennuksessa on varhaiskasvatuksen tilat 120 lapselle sekä esi- ja alkuopetuksen tilat 150 oppilaalle (luokat 1–2). Tilat otetaan osittain käyttöön jo syyslukukauden 2024 alussa. Elokuusta 2025 alkaen päiväkoti toimii Aleksanterin koulun peruskorjauksen väistötilana.

Uusi Ahvenisjärven koulutalo nousee vanhan koulun tilalle

Rakentaminen jatkuu monessa kohteessa eri puolilla kaupunkia. Hervannassa Ahvenisjärven koulutalon toiminta on siirtynyt suunnitellusti väistöön Tampereen yliopiston Hervannan kampuksen Konetaloon. Ahvenisjärven vanhan koulurakennuksen tilalle rakennetaan uusi koulutalo, joka saadaan käyttöön elokuussa 2026. 

Uudessa koulussa opiskelee esiopetuksen oppilaita ja perusopetuksen oppilaita (luokat 1-9). Rakennukseen tulee iso liikuntasali ja pienempi monitoimisali, jotka ovat päivisin perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen käytössä. Muina aikoina niitä voivat käyttää muun muassa alueen asukkaat ja urheiluseurat. 

Lamminpään koulun tontille rakennetaan uusi koulutalo, joka korvaa vanhan liikuntasalin rakennuksen sekä ruokalarakennuksen. Uusi koulutalo otetaan käyttöön elokuussa 2025. Samalla tontilla sijaitseva vanha Lamminpään koulurakennus perusparannetaan. 

Tahmelan päiväkoti jatkaa toimintaansa väistötiloissa. Vanhan päiväkodin Torpankadulla sijaitsevalle tontille rakennetaan 100 lapselle mitoitettu uusi päiväkoti, joka otetaan käyttöön elokuussa 2025.

Pyynikintie 2:n perusparannus valmistui

Useissa päiväkodeissa ja kouluissa tehdään myös perusparannuksia. Raholassa päiväkodin perusparannus on valmistunut, ja päiväkoti saadaan varhaiskasvatuksen käyttöön elokuussa 2024.

Perusparannustyöt jatkuvat muun muassa Härmälän koulussa. Härmälän koulurakennus saadaan käyttöön alkuvuonna 2025. Koulu mitoitetaan 425 oppilaalle (esiopetus ja vuosiluokat 1-6). Härmälän koulu on toiminut väistötiloissa Hatanpään koulutalossa elokuusta 2020 lähtien.

Myös Kissanmaan koulussa tehdään parhaillaan perusparannusta. Rakennustyöt valmistuvat syksyllä 2025. Koulun noin 300 esi- ja perusopetuksen oppilasta ovat siirtyneet rakennustöiden ajaksi syksyllä 2023 valmistuneeseen Sammon koulun ja päiväkodin uuteen rakennukseen Kaupinkadulle. 

Pyynikintie 2:ssa sijaitsevan vanhan oppilaitoskiinteistön perusparannus on valmistunut. Kiinteistössä on jatkossa pysyvä väistötila perusopetukselle ja pysyvät toimitilat lukiokoulutukselle. Tiloja käyttävät nyt Lamminpään koulun 4.–6. luokat ja tiloissa remontin vuoksi väistössä oleva Tampereen lyseon lukio. Kun Lyseon lukion perusparannus myöhemmin valmistuu, Hatanpään lukion toiminta siirtyy pysyvästi Pyynikintie 2:een.

Hatanpään Jukolaan perusparannus ja uusi päiväkoti  

Hatanpään Jukolassa alun perin kartanon navettana toiminut ja vuonna 1917 sairaalakäyttöön remontoitu rakennus perusparannetaan päiväkodiksi. Paikka sijaitsee Hatanpään Arboretumin tuntumassa. Tontti rajautuu kaikilta sivuiltaan Hatanpään Kartanopuistoon. Päiväkotiin tulee kaikkiaan 140 paikkaa yhteensä seitsemälle varhaiskasvatuksen ryhmälle.

Rakennuksen käyttötarkoituksen muutos ja kunto edellyttävät laajaa perusparannusta. Päiväkodin rakennustyöt alkavat elokuussa 2024, ja se saadaan käyttöön tammikuussa 2026. Rakennus toimii aluksi väistötilana Koivistonkylän päiväkodin tulevan perusparannuksen aikana.

Tekstiä muokattu 5.8.2024 klo 15:44: Lamminpään koulun tontille rakennettava uusi koulutalo otetaan käyttöön elokuussa 2025.

 

Vaalea tasakattoinen rakennus, etualalla leikkipaikka kiipeilytelineineen.
Uudessa Eteläpuiston koulu- ja päiväkotirakennuksessa on tilat varhaiskasvatukseen, sekä esi- ja alkuopetukseen, yhteensä 270 lapselle.

Lisätietoja

Ulla-Maija Ojalammi
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 428 3044
Petri Peltonen
Opetusjohtaja
Puhelin:
050 525 8561
Ville Raatikainen
Opetusjohtaja
Puhelin:
040 576 8949
Pia Mikkola
Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
050 468 2922
Tanja Moisala
Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 485 6275
Heli Rautanen
Varhaiskasvatuksen aluejohtaja
Puhelin:
040 584 7692
Teksti: Johanna Toivanen
Kuvat: Laura Happo
Jaa sosiaalisessa mediassa