Työväenopiston lukuvuosi alkaa 2.9.2024 – yli 15 900 löytänyt jo itselleen kurssin

Tampereen seudun työväenopiston lukuvuosi alkaa virallisesti maanantaina 2.9.2024. Kansalaisopistolle ominaiseen tapaan kursseja käynnistyy kuitenkin pitkin lukuvuotta, ja tarjonnassa on jälleen erimittaisia kursseja lyhyistä pitkiin sekä maksuttomia yleisluentoja. Elokuun loppuun mennessä työväenopistosta harrastuksen itselleen on löytänyt jo yli 15 900 kurssilaista.

Tampereen seudun työväenopiston syksyn suosituimmiksi kursseiksi jonotustilanteen perusteella ovat nousseet jälleen keramiikka ja pilates. Myös viikonlopun vaatepaja, paritanssin perusteet, kotihieronnan perusteet ja eläinhahmon huovuttaminen ovat keränneet runsaasti opiskelijoita varasijoille. Ilmoittautuneiden määrä on noussut selvästi viime vuodesta, sillä 30.8.2024 mennessä 15 950 kurssilaista oli löytänyt itselleen harrastuksen, kun viime vuonna samaan aikaan 30.8.2023 vastaava luku oli 14 700.

Työväenopiston yleisluentokausi käynnistyy 4.9.2024, kun asumisen kysymyksiin perehtyvä, seitsemänosainen Kaikki tahtoo asua -sarja alkaa. Valokuva-aiheinen Mestarit kameran takaa -sarja jatkuu 24.9.2024, ja syksyn aikana mestarit johdattavat yleisön Keskustorin, Tammerkosken, Nokian ja Ruoveden vanhoihin valokuviin. Lokakuussa alkava Tavoitteena ilo -luentosarja puolestaan pureutuu siihen, minkälaisia merkityksiä toivo ja ilo saavat ihmisten elämässä, filosofiassa, aivoterveydessä ja luovuudessa.

Eläkkeelle-luentosarjassa opistossa vierailevat liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka 11.9.2024 ja näyttelijä, Easel-työnohjaaja Outi Mäenpää 18.9.2024. Laukan ja Mäenpään luennot keskittyvät aktiiviseen eläkkeelle siirtymiseen ja muutosten kohtaamiseen. Ennen luentoja Sampolan aulassa on mahdollista tutustua yhdistysten ja järjestöjen toimintaan. Kaikki työväenopiston yleisluennot ovat maksuttomia, ja ne järjestetään Tampereella Sampolassa.

Vapaan sivistystyön kurssien ja yleisluentojen lisäksi opistossa alkavat myös lasten ja nuorten kuvataiteen, sanataiteen ja teatteritaiteen perusopetus sekä aikuisten käsityön taiteen ja kuvataiteen perusopetus. Kolmivuotisen kirjoittajakoulu Viita-akatemian opinnot alkavat syyskuun lopussa, jolloin 65 hakijasta valitut 15 kirjoittajaa aloittavat luovan kirjoittamisen opintaipaleensa.

Teksti: Anna-Katariina Maksimoff
Kuvat: Jukka Salminen
Jaa sosiaalisessa mediassa