Kestävän kehityksen liput liehuvat raatihuoneen edustalla 25.9.

Tampereen kaupunki tytäryhteisöineen osallistuu keskiviikkona 25.9.2024 Suomessa toista kertaa järjestettävään SDG Flag Day -tapahtumaan, joka juhlistaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (SDG). Tapahtumapäivänä Tampereen raatihuoneen edustalle nostetaan SDG-liput osoituksena kaupungin sitoutumisesta globaalin Agenda 2030 -toimintaohjelman tavoitteiden edistämiseen ja Tampereen halusta toimia esimerkkinä myös muille toimijoille.

Tampereen kaupunki vahvisti sitoutumisensa Agenda 2030:n toimeenpanoon Tekemisen kaupunki -strategian hyväksymisen yhteydessä marraskuussa 2021. Strategiaan on tunnistettu Tampereelle keskeiset kestävän kehityksen tavoitteet, joita viedään strategian linjauksin eteenpäin. Tampereen tavoitteena on vahvistaa koko kaupunkikonsernin sitoutumista tavoitteiden paikalliseen toimeenpanoon.

Osallisuus ja yhteistyö luovat perustan kestävän kehityksen työlle ja ovat myös itsessään tärkeä tavoite kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Siksi Tampere on kutsunut mukaan myös koko kaupunkiyhteisön tekemään yhdessä kestävää ja rohkeasti tulevaisuuteen katsovaa ja vaalii kestävän kehityksen monitasoista yhteistyötä ja kumppanuuksia myös laajemmin.

- Kestävän kehityksen tavoitteet ovat yhteisiä ja niiden eteen on tehtävä töitä jokaisella sektorilla – niin valtiollisella kuin yksityiselläkin. SDG:t ovat paitsi suunnitelma paremman maailman puolesta, myös käytännön ohjenuora kohti kestävämpää tulevaisuutta. On hienoa nähdä, kuinka yli 100 suomalaista organisaatiota osallistuu tänä vuonna päivään ja näyttää sitoutumisensa tavoitteisiin, kertoo tapahtumaa Suomessa koordinoivan YK:n yritysvastuualoite UN Global Compact Suomen pääsihteeri Marja Innanen.

Tampere osallistuu liputuspäivään yhdessä Suomen kuuden suurimman kaupungin ja Kuntaliiton kanssa, joiden välinen yhteistyö SDG-tavoitteiden paikallisessa edistämisessä on kerännyt paljon kiitosta niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Lisätietoja

Sanna Huikuri
Kehityspäällikkö
Puhelin:
050 432 4022
Teksti: Sanna Mari Huikuri
Jaa sosiaalisessa mediassa