Tampereen kaupunki tukee Nurmi Resort Oy -kehitysyhtiön hanketyötä eteenpäin

Nurmi Resort Oy aikoo suunnitella sekä johtaa uuden golfkentän ja sen ympärille tulevan korkeatasoisen vapaa-ajan kohteen rakentamista Tampereen Nurmin kaupunginosaan. Tampereen kaupunki sijoittaa yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon 500 000 euroa ilman osakevastiketta.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti sijoituksesta 24.9.2024 kokouksessaan. Nurmi Resort Oy:n nykyistä omaa pääomaa on vahvistettava, jotta yhtiön hanketta voidaan viedä eteenpäin.

Nurmi Resort Oy on Tampereen kaupungin kokonaan omistama osakeyhtiö (aikaisemmin Haukiluoman Liikerakennus Oy). Se toimii kehitysyhtiönä, ja valtaosa kehitystyöstä ostetaan asiantuntijayrityksiltä. Yhtiön visiona on toteuttaa korkeatasoinen ja Pohjois-Euroopan kiinnostavin golfkenttä sekä houkutteleva asuin- ja vapaa-ajanalue Nurmin kaupunginosaan.

Yhtiö laatii ylätason toteutussuunnitelman alueen kokonaisuudesta ja osallistuu kaavan muodostamiseen. Nurmin alue suunnitellaan myös muiden kuin golfin pelaajien käyttöön niin, että aluetta voidaan hyödyntää monipuolisesti. Hanke tullaan toteuttamaan alueen luontoa ja ympäristöarvoja kunnioittaen.

Alustavien suunnitelmien mukaan Nurmi Resort Oy toivoo kaupungilta hankkeen koko maa-alueen sijoittamista yhtiöön, jonka jälkeen yhtiö kehittäisi alueen vuosina 2025–2026. Nurmi Resort Oy myisi muut kuin golfkentän tarvitsemat tontit (asunnot, majoitus, liiketilat) sekä suunnittelisi ja mahdollisesti myös rakennuttaisi alueen infran. Lisäksi suunnitelmaan kuuluu, että yhtiö perustaisi Nurmi Golf Oy -nimisen osakeyhtiön ja vuokraisi sille golfkentän maat.

Nurmi Resort Oy:n hallituksen jäseniä ovat Teppo Rantanen (pj), Anna Lehtisalo, Johanna Saarinen, Kai Telanne, Petri Olkinuora ja Pekka Vihma. Nurmi Resort Oy:n toimitusjohtaja on Petri Mölsä.

Lisätietoja

Arto Vuojolainen
Liiketoiminta- ja rahoitusjohtaja
Puhelin:
050 345 1397
Teksti: Raija Lindell
Kuvat: Lentokuva Vallas Oy
Jaa sosiaalisessa mediassa