Lielahdessa Paasikiventiellä avataan Enqvistinkadun uusi liittymä torstai-iltana 26.9. 2024

Lielahdessa Enqvistinkadulla ja Paasikiventiellä tehdään uuteen paikkaan rakennetun Enqvistinkadun liittymän liikennejärjestelyjä. Uusi liittymä otetaan käyttöön torstai-iltana 26.9.2024 kello 21.
Enqvistinkadun ja Paasikiventien uusi liittymä kartalla.
Enqvistinkadun uusi liittymä on siirretty hieman idemmäksi, keskustan suuntaan. Liittymässä on Enqvistinkadulla vähän edempänä väliaikainen kiertoliittymä, josta Enqvistinkadun väliaikainen katulinjaus jatkuu Lielahteen päin.

Torstaina liittymässä tehdään vielä liikennejärjestelyjä. Tämän jälkeen Enqvistinkadun liittymä, väliaikainen kiertoliittymä sekä siitä jatkuva Enqvistinkadun uusi kiertotie avataan liikenteelle.  Kiertoliittymässä liikenne ohjataan liikennemerkein.

Ajoneuvoliikenne Enqvistinkadulta Sellukadulle katkaistaan. Sellukatu pysyy katkaistuna autoliikenteeltä myös lopullisessa tilanteessa, kun Enqvistinkatu on saatu rakennettua valmiiksi.

Alkuvaiheessa liikenteelle avataan vain Enqvistinkatu. Uusi Possiojankatu ja Sellukadulle kulkeva jalankulu- ja pyöräilyväylä avataan liikenteelle ensi vuoden alussa, kun raitiotien liikennöinti Hiedanrannan alueella alkaa.

Paasikiventieltä Enqvistinkadun liittymään kääntyvien liikennejärjestelyt ovat aluksi entisellään, eikä Paasikiventieltä pääse kääntymään vasemmalle Enqvistinkadulle lännen eli Ylöjärven suunnasta.

Kun Paasikiventien uusi kääntyvien kaista ja loput liikennejärjestelyt on saatu rakennettua, pääsee Paasikiventieltä kääntymään myös vasemmalle uuteen Enqvistinkadun liittymään.
 

Lisätietoja

Mikko Hovilainen
Urakoitsija Ylöjärven Kiviset Oy:
Puhelin:
050 91 89 021
Petri Leppänen
Rakennuttaja Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue: Rakennuttajainsinööri
Puhelin:
050 305 1402
Kuvat: Veli-Matti Lahdenniemi
Jaa sosiaalisessa mediassa