Hyppää sivuvalikkoon

A:sta Ö:hön

Hatanpään lukio opiskelijakunta

Hatanpään lukio A:sta Ö:hön  

Pikaopas kaikkeen oleelliseen Halussa! Jos haluat lukea lisää, syvällisempää tietoa *-merkityistä asioista löytyy Hatanpään lukion verkkosivuilta:

www.tampere.fi/hatanpaanlukio à opiskelijalle.

A

ABI, ABITURIENTTI Lukion kolmannen vuoden opiskelijoita kutsutaan abiturienteiksi eli abeiksi.

ASIOIDEN HOITAMINEN Koulusihteerimme palvelee 1. kerroksessa. Hän auttaa Wilma- ja tietokonetunnusasioissa sekä opintotukeen, koulumatkatukeen ja opiskelijakorttiin liittyvissä asioissa. Koulusihteerille on ilmoitettava nimen ja henkilötietojen muutokset, kuten muuttuneet kodin osoitetiedot ja puhelinnumerot sekä huoltajien yhteystietojen muutokset. Muuttuneet tiedot on korjattava myös Wilmaan.

D

DIGITAALINEN MATERIAALI Oppimateriaali on pääosin digitaalista. Maksuton digitaalinen materiaali jaetaan kunkin aineen ensimmäisellä oppitunnilla.

E

ERITYISOPETUS Erityisopettaja tarjoaa tietoa, opetusta ja ohjausta erilaisissa oppimisen ongelmissa. Erityisopettaja Marita Kontion tavoittaa 4. kerroksen työhuoneesta 406. *

I

INSTAGRAM Hatanpaan.lukio on arvovaltainen somevaikuttaja :)

J

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Tampereen kaupungin lukiokoulutuksen lukioilla on yhteiset järjestyssäännöt. Niiden tavoitteena on turvata kaikille oikeus turvalliseen ja viihtyisään oppimis- ja työympäristöön sekä yhtäläiseen ja oikeudenmukaiseen kohteluun. *

K

KOULUMATKATUKI Lukiolainen voi saada Kelan koulumatkatukea tietyillä ehdoilla. Koulumatkatuesta saa tietoa koulusihteeriltä sekä Kelasta, www.kela.fi/koulumatkatuki.

KURAATTORI- JA PSYKOLOGIPALVELUT Opiskeluhuolto palvelee. Lukiokuraattorina toimii Salla Kananen, puh. 050 4094906. Lukiopsykologina toimii Nina Liukkonen, puh. 044 4863836. Viestit [email protected] tai Wilman kautta. Tapaamiset ajanvarauksella.*

KIRJOJEN LAINAAMINEN Luokissa olevia kirjoja sekä Mediateekin lainakokoelman kirjoja voi lainata omatoimisesti itsepalvelutiskiltä. Lainausautomaatti toimii TOKI-kirjastokortilla. TOKI-kortin saat kirjasto-opettajalta ensimmäisellä äidinkielen tai S2 -opintojaksolla. Kirjoja ei saa viedä kirjastosta ohi lainausautomaatin. Jos automaatti ei toimi, kirjoita oma nimesi, kirjan nimi ja nidetunniste lainaustiskillä olevaan lomakkeeseen. Palauta kirjat itsepalveluautomaatin kautta ja pudota automaatin alla olevaan laatikkoon. Laina-aika on noin kuusi viikkoa. Lainat voit uusia TOKI-verkkokirjaston kautta saatuasi nettitunnukset.

KIUSAAMINEN Kerro kiusaamisesta. Meillä ei hyväksytä kiusaamista missään muodossa. Kiusaamiseen puuttuminen kuuluu kaikille lukioyhteisön jäsenille. Voit kertoa kokemuksestasi tai havainnoistasi kenelle tahansa henkilöstöön kuuluvalle. Kiusaamisen selvittäminen aloitetaan viipymättä. Kaikki ilmoitukset kiusaamisesta käsitellään luottamuksellisesti. Halutessasi voit käyttää Wilmasta löytyvää ”Ilmoitus kiusaamisesta tai epäasiallisesta kohtelusta” -linkkiä.

KUNTOSALI Haluamme kannustaa opiskelijoita liikkumaan. Hatanpään koulun kuntosalia on mahdollista käyttää koulupäivän päätyttyä klo 17.30 asti (sisäänpääsy klo 16.00 saakka). Kuntosalin käyttö on mahdollista kaikille Hatanpään lukion opiskelijoille. Kuntosalin käyttöoikeuden saa lataamalla Securitas flow -sovelluksen puhelimeen ja kirjautumalla Wilma-tunnuksella muodossa: [email protected] Organisaation kirjautuminen -painikkeen kautta. Avainlukija rekisteröi kuntosalille menijän. Ylioppilaskokeiden aikana kuntosali on suljettu, samoin peruskoulun teematapahtumien yhteydessä. Kuntosalilla noudatetaan yleistä siisteyttä ja lukion järjestyssääntöjä. Väärinkäytöksistä siisteyden ja kuntosalivälineiden käytön suhteen voi seurata kuntosalin käyttökielto määräajaksi.

L

LANGATON VERKKO Lukiossa kannattaa käyttää Roam.fi-verkkoa. Siihen kirjaudutaan Wilma-tunnuksella muodossa: [email protected]. *

LOUNAS Lukiolaisten lounas on tarjolla Hatanpään koulun ruokasalissa klo 11.30–12.45. Ruoka lukiolaisille on katettuna vasta tasan 11:30 ja syömään siirrytään porrastettujen vuorojen mukaan. Kurkkaa aikataulu opinto-oppaasta tai HaLun verkkosivuilta.

Erityisruokavaliot ilmoitetaan Tampereen kaupungin ohjeistuksen mukaan. * Ruoan valmistaja on Voimia (voimia.fi/ruokalistat). Ruokalistat ovat nähtävillä koulun info-TV:ssä ja ne ovat saatavilla omaan älypuhelimeen, katso ohjeet info-TV:stä.

LIIKUNTASALI Lukion liikuntasali on yhteinen Hatanpään koulun kanssa ja sijaitsee osoitteessa Haapakuja 2. Liikuntasalin yhteydessä on myös kuntosali, ks. kohta kuntosali.

LÖYTÖTAVARAT toimitetaan vahtimestarille ja niitä voi kysyä häneltä. Vahtimestarin puhelin 040 8004422.

M

MAKSUT Toisen asteen opinnot ovat maksuttomia lukionsa syksyllä 2021 tai sen jälkeen aloittaneille. Vapaaehtoisista opintoretkistä, vierailuista ja tapahtumista voidaan kuitenkin periä kohtuullisia maksuja. Näistä tiedotetaan erikseen. Opiskelijan ei tarvitse osallistua retkiin, vierailuihin ja tapahtumiin, joissa on maksuja, vaan hän voi suorittaa kyseiset opinnot muilla tavoin opettajan ohjeiden mukaan.

MEDIATEEKKI on lukiorakennuksen monitoimitila. Se palvelee kirjastona, opetus- ja ryhmätyötilana, konserttisalina sekä kokoontumistilana. Mediateekissa annetaan muille käyttäjille työrauha, pidetään tilat siistissä kunnossa ja palautetaan tavarat oikeille paikoilleen. Tilassa on valvontakamerat.

MODUULI Opetushallitus käyttää lukio-opintojen määrittelyssä myös moduuli-termiä. Opiskelijoiden ei pääsääntöisesti tarvitse välittää siitä, se aiheuttaa vain sekaannusta.

MOODLE on sähköinen oppimisympäristö, jota käytetään monilla opintojaksoilla. Kirjaudu: [email protected] + Wilman salasana.

MUSIIKKITILAT Meillä on neljä erillistä musiikkitilaa: musiikkiluokka, studio ja kaksi harjoitustilaa. Kaikkien tilojen ovissa on sähkölukko, joka toimii sähkölukkoon tarkoitetulla avainlukijalla. Erityisen koulutustehtävän opiskelijat saavat harjoitella oppituntien lisäksi omatoimisesti kahdessa harjoitustilassa, jotka sijaitsevat lukion kellarikerroksessa. Avainlukijana harjoitustiloihin toimii Securitas flow -sovellus. Opiskelija saa viestinä [email protected] -sähköpostiin käyttäjäkutsun Securitas flow -sovellukseen. Harjoitustiloihin kirjautuminen tapahtuu sovelluksessa Kirjaudu sisään -painikkeen kautta. Avainlukija rekisteröi harjoitustilaan menijän. Securitas flow -oikeudet ovat aktiiviset lukio-opintojen ajan. Harjoitustiloissa noudatetaan yleistä siisteyttä ja lukion järjestyssääntöjä. Väärinkäytöksistä siisteyden ja musiikkivälineiden käytön suhteen voi seurata harjoitustilojen käyttökielto määräajaksi.  

Musiikkiluokka on tarkoitettu vain opetuskäyttöön. Studiota saa käyttää musiikinopettajien luvalla musiikkiteknologiaopintojen tehtävien suorittamiseen.  

MYÖHÄSTYMINEN Oppitunneille ja koulun tapahtumiin tullaan ajoissa.

N

NAULAKOT JA LOKERIKOT Oppituntien ajaksi ulkovaatteet jätetään käytävien naulakkoon. Rahat ja muut arvotavarat tulee ottaa aina luokkaan mukaan. Opiskelijoiden lokerikot ovat pohjakerroksessa. Kun haluat käyttöösi lokeron, ole yhteydessä vahtimestariin.

NEUKKARI Neuvotteluhuoneeksi kutsumme kokoushuonetta 306, kolmas kerros.

O

OFFICE365 ELI AREENA Office365:n Opetuksen Areena -sivustoilla opettajat ja opiskelijat voivat jakaa materiaalia ja työskennellä yhdessä. Kirjaudu: [email protected] + Wilman salasana. *

OHJAUS Luokattoman lukion suorittaminen vaatii ohjausta. Opiskelijan ohjaukseen osallistuvat ryhmänohjaajat, aineenopettajat, opinto-ohjaajat, erityisopettaja, tutorit, apulaisrehtori, rehtori ja muu henkilökunta sekä kaikki muut opiskelijat.

OHJAUSRYHMÄ Lukiolaiset jakautuvat ryhmänohjausryhmiin aloitusvuoden mukaan (esim. 24A). Kullakin ohjausryhmällä on omana ryhmänohjaajana yksi lukion opettaja. Lukion 1. vuoden kaksi ensimmäistä periodia opiskellaan pääosin oman ohjausryhmän kanssa.

OPETTAJAT ovat koulupäivän aikana tavoitettavissa luokkahuoneista, työhuoneistaan tai opettajien huoneesta. Näet kunkin opettajan lukujärjestyksen Wilmasta. Olemme kaikki töissä sinua varten, älä epäröi pyytää apua. Opettajien huoneen edessä ovat opettajien postilokerot, joihin opiskelija voi jättää opettajille tarkoitetun paperipostin.

OPINTOJAKSO Lukion oppimäärä koostuu 150 opintopisteestä, jotka pääosin suoritetaan kahden opintopisteen mittaisina opintojaksoina. Opiskelija valitsee jokaiseen periodiin keskimäärin kuusi tai seitsemän opintojaksoa. (Jotkut harvat opintojaksot ovat vain yhden opintopisteen laajuisia.)

OPINTOJAKSOJEN ESIVALINTA: Esivalinta tehdään helmikuussa. Opiskelijat kertovat esivalinnassa, mitä haluavat opiskella seuraavana vuonna. Opintojaksotarjotin laaditaan esivalinnan tulosten perusteella.

OPINTOJAKSOTARJOTIN Opintojaksotarjottimen kultakin numeroidulta vaakariviltä opiskelija voi valita lukujärjestykseensä yhden opintojakson. Valinnat tehdään Wilmaan, jossa opintojaksotarjotin on auki valinnoille aina ennen päättöviikkoa. Opintojaksotarjottimen numeroituja vaakarivejä kutsutaan koodeiksi. Jokaisella koodilla on kolme oppituntia viikossa, eri viikonpäivinä eri aikaan (katso oppituntikaavio opinto-oppaasta tai HaLun verkkosivuilta.

OPINTOPISTE Lukion oppimäärä koostuu 150 opintopisteestä, jotka pääosin suoritetaan kahden opintopisteen mittaisina opintojaksoina. Jotkut opintojaksot ovat vain yhden opintopisteen laajuisia.

OPINTOTUKI Lukiolainen voi saada valtion opintotukea täytettyään 17 vuotta. Opintotuen suuruus määräytyy vanhempien tulojen ja varallisuuden mukaan 17-20 -vuotiailla. Tutustu tarkemmin perusteisiin https://www.kela.fi/opintotuki.

Opintotukea haetaan verkkohakemuksella http://www.kela.fi/opintotuki-nain-haet. Hakulomakkeita saa myös lukiosihteeriltä. Opintotukihakemukset käsitellään Kelassa ja päätöksestä tiedotetaan kotiosoitteeseen. Etenkin syksyisin opintotukikeskuksessa on ruuhkaa ja pitää varautua 1-2 kuukauden käsittelyaikaan. Oman hakemuksen käsittelyä voi seurata myös Kelan verkkopalvelussa.

OPISKELIJAKUNTA Lukiossa on opiskelijakunta, johon kuuluvat lukion kaikki opiskelijat. Opiskelijakunnan hallitus valitaan lukuvuosittain vaaleilla. Opiskelijakunnan merkitys toiminta- ja teemapäivien ideoinnissa ja toteuttamisessa sekä eri tilaisuuksien ohjelmanumeroissa on suuri. Koulun viihtyisyyden ja sosiaalisen toiminnan lisääminen on opiskelijakunnan tärkeimpiä tehtäviä.  

Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua koulun kehittämiseen. Heitä kuullaan ennen opintoihin ja opiskelijoiden asemaan olennaisesti vaikuttavien päätösten tekemistä. Opiskelijat vaikuttavat pääasiassa opiskelijakunnan hallituksen kautta. Lukuvuonna 2024-2025 opiskelijakuntaa ohjaavana opettajina toimii Neea-Sofia Filpus.

OPISKELIJAKUNNAN TILA, KELLARI Lukion kellarikerroksesta löytyy oleskelutila keittiöineen opiskelijoiden käyttöön.

Kuva: Laura Happo / Tampereen kaupunki

OPISKELUHUOLTO Lukion opiskeluhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden oppimista, terveyttä ja hyvinvointia ja huolehtia oppilaitosyhteisön hyvinvoinnista sekä opiskeluympäristön terveellisyydestä ja turvallisuudesta. *

OPO eli OPINTO-OHJAAJA Opon antama henkilökohtainen ohjaus keskittyy opinto-ohjelman, uravalinnan ja jatko-opiskelun ohjaamiseen. Ohjausta varten voi varata ajan Wilman tiedotteista löytyvän ajanvarauskalenterilinkin kautta. Voit olla omaan opoosi yhteydessä  

myös Wilma-viestillä, Whatsappilla tai oveen kolkuttamalla. *

OP1 Ensimmäisessä periodissa järjestetään uusille opiskelijoille lukio-opiskeluun valmentava opintojakso, OP1. Opintojaksoa ohjaa oma ryhmänohjaaja, mutta tunteja pitävät myös opo, erityisopettaja, psykologi, kuraattori, psykologian opettaja ja rehtori. Ohjelmaan kuuluu ryhmäytymistä tutorien johdolla. Tietotekniikan opiskelukäytön perusasioita opetellaan yhdessä.

OPPITUNTI Oppitunnit ovat 75 minuutin pituisia. Yhden opintojakson pituus on n. 20 kpl 75 minuutin oppituntia sekä päättöviikon työskentely.

P

PERIODI Lukion lukuvuosi jakautuu viiteen periodiin, joista jokaisessa opiskelija noudattaa omaa vaihtuvaa lukujärjestystään.

PRINTTAAMINEN Tulostusohjeet ovat käytävien tietokonepöydillä. Tulostaa saa, mutta opiskeluun liittymättömien tiedostojen tulostaminen koulun laitteilla ei ole sallittua. Sähköisessä muodossa olevan työn voi jakaa opiskelijoiden ja opettajan nähtäväksi muulla tavalla.

PROJEKTIVIIKKO on koko Tampereen lukiokoulutuksen yhteinen erityisviikko 31.3.2025-4.4.2025. Silloin järjestetään erilaisia projekteja, intensiiviopetusta ja retkiä.

PYSÄKÖINTI Polkupyörät, mopot ja moottoripyörät pysäköidään lukittuina Hatanpään lukion piha-alueelle niille varatuille paikoille. Autojen pysäköinti lukion piha-alueella on mahdollista vain Tampereen kaupungin O2-erikoisluvalla. Opiskelijoiden autot pysäköidään yleisille alueille pihan ulkopuolelle, esimerkiksi hiekka-alueelle talon itäpuolelle.

PYYNIKIN LUKIO Hatanpään lukion nimi vaihtuu Pyynikin lukioksi 1.8.2025. Alkuvuodesta 2026 lukiomme muuttaa uusiin tiloihin Pyynikinharjulle osoitteeseen Pyynikintie 2.

PÄÄTTÖVIIKKO Periodi päättyy 7-päiväiseen päättöviikkoon, jolloin koodien 1-7 opintojaksolla on koko päivä työskentelyaikaa. Kunkin opintojakson opettaja ilmoittaa päättöviikon työskentelyn tarkemman aikataulun.

R

ROSKAT roskikseen. Opiskelijakunta on organisoinut jätepisteisiin kierrätysastioita, lajittelethan jätteesi oikein.  

ROTOVI Ryhmänohjaustuokion lempinimi on Rotovi. Ohjausryhmät kokoontuvat kotiluokissaan kalenteriin ja Wilmaan merkittyinä päivinä noin parin viikon välein käsittelemään ajankohtaisia asioita ryhmänohjaajansa kanssa. Rotovit kuuluvat opiskelijan OP1-opintojaksoon ja ovat välttämättömiä lukion suorittamiselle.

RYHMÄNOHJAAJA Jokaisella opiskelijalla on oma ryhmänohjaaja (RO), joka on opiskelijan lähin ohjaaja lukiossa. RO perehdyttää ohjausryhmänsä opiskelijat koulun käytänteisiin, seuraa heidän edistymistään, auttaa opintoasioiden hoidossa ja puuttuu tarvittaessa ongelmiin. Ensimmäisessä ja 2. periodissa uusien opiskelijoiden opetus tapahtuu pääosin ryhmänohjausryhmissä.

T

TAUKOTUNNIT Jos lukujärjestykseen jää tauko- eli hyppytunteja, ne voi viettää tyhjinä olevissa lukion luokkahuoneissa, Mediateekissä, käytävillä tai kellarissa. Niiden ajaksi kannattaa suunnitella järkevää tekemistä.

TEKIJÄNOIKEUDET Lähteiden käyttö? Siteeraus? Referointi? Kuvamateriaalit? Plagiointi? Tekoäly? Lue lisää lukion verkkosivuilta. *

TERVEYDENHOITO JA SUUN TERVEYDENHOITO Hatanpään lukion terveydenhoitajana toimii Nea Säilä, puh. 040 806 2454. Voit myös viestiä Wilman kautta tai sähköpostitse [email protected]. Terveydenhoitaja on paikalla koululla (Haapakuja 2, peruskoulun kiinteistössä) tiistaisin (walk in -neuvonta klo 10-11) ja parillisten viikkojen maanantaisin. Muutoin terveydenhoitajan palvelut tarjotaan keskitetyssä Tullinkulman toimipisteessä (Hammareninkatu 7), 2. ja 4. kerros.  Siellä on myös lääkärin vastaanotto. Tullinkulman toimipisteen ajanvarauksen ja neuvonnan puhelinnumero on 040 806 2454 (soittoaika ma-pe 8.15-12).  

Suun terveydenhuolto eli hammashoito: Ajan voi varata keskitetystä ajanvarauksesta ma - pe klo 8.00-17.00, numerosta (03) 03 384 5300. Lue lisää www.pirha.fi/suunterveys.

TIETOKONEIDEN KÄYTTÖ Opiskelija käyttää koulun töissä ensisijaisesti koululta käyttöönsä saamaansa läppäriä, joka on mukana joka päivä. (Ennen syksyä 2021 lukion aloittaneilla opiskelijoilla tulee olla oma läppäri.) Omaan käyttöön luovutettu kone on käyttäjänsä ja alaikäisen opiskelijan huoltajan vastuuulla. Ohjeita OP1-opintojaksolla.

Käytävillä ja Mediateekissä olevia tietokoneita voi käyttää vapaasti. Pöytäkoneita ei sammuteta käytön jälkeen. Läppärit sammutetaan. Koneille kirjaudutaan omalla Wilma-tunnuksella muodossa ad\wilma.tunnus ja Wilman salasanalla. Jokaisen käytön jälkeen on kirjauduttava ulos koneelta, jotta tietokone on valmiina seuraavalle käyttäjälle. Palauta käytön jälkeen läppäri paikalleen ja kytke se lataukseen. *

TUKIOPETUS ELI TUKARI Opiskelijoilla on mahdollisuus saada tukiopetusta. Äidinkielen, matemaattisten aineiden ja kielten vakitukareista tiedotetaan lukion viikkotiedotteissa. Opiskelija sopii tukiopetuksesta aineenopettajan kanssa.

TURVALLISUUS Turvallisuussuunnitelman mukaiset menettelytavat hätätilanteissa käydään läpi lukuvuoden alussa vahtimestarin ja ryhmänohjaajien johdolla. Sen lisäksi kaikissa luokkatiloissa on oven viereisellä seinällä opiskelijoille tarkoitettu tiivistelmä siitä, miten toimia hätätilanteissa.  Samasta paikasta löytyy myös kartta poistumistiestä hätätilanteessa.

TUTORIT Erikseen nimetyt toisen vuoden opiskelijat toimivat tutor-opiskelijoina. Vanhempina lukiolaisina heillä on kokemusta esimerkiksi valinnaisista opinnoista. He tuntevat talon tapoineen ja ohjaavat uusia opiskelijoita. Tutoreita ohjaava opettaja lukuvuonna 2024-2025 on Karoliina Suoniemi.

TUUDO on sähköinen opiskelijakortti, jolla mm. saat ilmaisen koululounaan. Voit ladata sen maksutta puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi. Sovellukseen kirjaudutaan edu-tunnuksilla.

U

ULKO-OVET ovat avoinna maanantaista torstaihin klo 7.30-15.30 ja perjantaina klo 7.30-14.30.

UUSINTAKOKEET Periodin vaihtumisen jälkeen on uusintapäivä. Siellä opiskelijan on mahdollista suorittaa puuttuva tai uusintaa vaativa koe tai muu puuttuva näyttö. Uusintaan ilmoittaudutaan Wilmassa. Tarkemmat uusintapäivät ja niihin ilmoittautumispäivät löydät lukuvuoden kalenterista ja viikkotiedotteista.

V

VAKUUTUKSET Tampereen kaupungin lukioiden opiskelijat on tapaturmavakuutettu koulualueella varsinaisella kouluajalla opetuksen aikana, välitunneilla ja otettaessa osaa koulun opetussuunnitelman puitteissa järjestettyyn toimintaan sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Koulun toiminnassa sattuneista tapaturmista tulee välittömästi ilmoittaa opettajalle tai opintomatkan vastuuhenkilölle riippumatta siitä, syntyykö hoitokustannuksia. Tapaturmat hoidetaan terveydenhoitajan tai lääkärin ohjeiden ja lähetteiden mukaisesti joko julkisen tai yksityisen terveydenhuollon toimipisteissä. Tapahtumasta tehdään koululla mahdollisimman pian koulusihteerin kanssa vahinkoilmoitus. Tapaturmasta aiheutuneet kustannukset maksetaan ensin itse ja korvaukset haetaan vakuutusyhtiöltä jälkikäteen. Vakuutuksista korvataan myös lääkärin määräämät ylimääräiset koulukyydit lääkärinlausunnon perusteella. Vakuutus ei kata vaatteita, tavaroita, varusteita eikä välillisiä kuluja.

Matkustajavakuutus on voimassa lukion opiskelijoiden opetussuunnitelman mukaisilla ulkomaanmatkoilla sekä niihin sisältyvinä vapaa-aikoina. Vakuutus koskee tapaturmia ja sairastumista matkan aikana. Matkatavarat eivät kuulu korvauksen piiriin.

VIIKKOTIEDOTE Wilman Tiedotteet-välilehdellä julkaistaan joka viikko viikkotiedote, johon on koottu kaikki lähipäivien tärkeät ajankohtaiset asiat. Muista lukea viikoittain!

VALOKUVAUS on ohjausryhmittäin lukuvuoden alkaessa. Vaikka et ostaisi valokuvia, käythän kuvassa, jotta saamme sinusta ajantasaisen kuvan koulun hallinto-ohjelmaan.

VÄLIPALA-AUTOMAATIT Lukion opiskelijakunnan tilassa pohjakerroksessa.

W

WILMA on koulun pääasiallinen viestintäkanava. Siellä mm. lähetetään viestejä opettajien, opiskelijoiden ja huoltajien välillä, julkaistaan viikkotiedote seuraavan lukioviikon ajankohtaisista asioista, seurataan opintosuoritusrekisteriä, kirjataan poissaolot ja niiden selvitykset ja anotaan tulevia poissaoloja. Opiskelijalla ja huoltajalla on omat tunnuksensa. Tarkempaa opastusta Wilman käyttöön annetaan opiskelijoille lukuvuoden ensimmäisillä ryhmänohjaustuokioilla sekä 1. vuoden opiskelijoiden huoltajille ensimmäisessä vanhempainillassa.

WWW.TAMPERE.FI/HATANPAANLUKIO Kattava tietopaketti Hatanpään lukion toiminnasta, opintojen suunnittelusta ja kivoja kuvia.

Y

YHTEISHENKI Olemme ylpeitä hienosta yhteisöstämme, sen jokaisesta jäsenestä ja kaikesta toiminnasta. Jokaista yhteisömme jäsentä kunnioitamme yksilönä ja tuemme omalla toiminnallamme. Säilytämme koulurakennuksen yhdessä kaikille mukavana työskentelypaikkana.

Ä

ÄLYPUHELIMET JA ELEKTRONISET VIIHDELAITTEET Oppitunneilla kaikkia laitteita käytetään opettajan ohjeiden mukaan. Opettajalla on oikeus kieltää älypuhelimien ja muiden vastaavien laitteiden käyttö ja esilläolo omilla tunneillaan. Koetilanteissa ylimääräisiä laitteita ei tietenkään sallita.

 

Päivitetty 28.5.2024