Ei ole, vaan kaikkiin Laikun näyttelyihin on vapaa pääsy.
Usein kysytyt kysymykset Kulttuuritalo Laikusta
Täältä löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin Kulttuuritalo Laikusta
Päivitetty 3.12.2024
Ei ole, vaan kaikkiin Laikun näyttelyihin on vapaa pääsy.
Teosten kuvaaminen on sallittu yksityiseen käyttöön esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Mainitsethan kuvien yhteydessä teoksen tekijän! Suosittelemme myös lisäämään kuviin aihetunnisteet #KulttuuritaloLaikku ja #Laikku. Voit myös tägätä kuviin @kulttuuritalolaikku - jaamme mielellämme hyviä otoksia näyttelyistämme. Kuvien kaupallinen käyttö ei ole sallittua.
Kyllä, Laikku on esteetön. Lue lisää esteettömyydestä Laikussa.
Vessat sijaitsevat 1. kerroksessa eli pohjakerroksessa.
Laikun pääkerroksessa eli 2. kerroksessa on narikka, jossa voi säilyttää takkia ja matkatavaroita. Narikka ei ole valvottu, mutta siellä on valvontakamera. Narikassa on myös pieniä lukittavia kaappeja, joihin voi jättää tavaroita tilapäisesti säilytykseen. Avaimen kaappiin saa infopisteeltä.
Voit ajaa auton Laikun esteettömän sisäänkäynnin luokse, kun purat tavaroita autosta. Huomioi pysäköidessä autoasi, että et tuki kulkuväylää taloon tai tietä, sillä siinä liikkuu myös jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja muita ajoneuvoja. Auto pitää siirtää välittömästi tavaroiden purkamisen jälkeen parkkipaikalle esimerkiksi Keskustorille tai Frenckellin aukiolle. Laikun luona ei ole parkkipaikkoja.
Tilat saa maksutta käyttöönsä, kun järjestää kaikille avoimen esittävän taiteen tapahtuman (konsertti, teatteriesitys, tanssiesitys, elokuvanäytös, sirkusesitys, runonlausunta, kirjallisuustilaisuus, kuvataide ja mediataide). Muissa tapauksissa tilat ovat maksullisia. Tutustu hinnastoon.
Kahvila Laikku on avoinna tiistaista perjantaihin kello 9–18 ja lauantaista sunnuntaihin kello 10–18.
Rakennus on valmistunut vuonna 1925 ja vihitty käyttöön samana vuonna 10.10. Aleksis Kiven päivänä. Lue lisää Laikun historiasta.
Laikku on Tampereen vanha kirjastotalo. Tamperelaiset ovat tavanneet kutsua kirjastoa lainastoksi, joka on edelleen lyhentynyt "laikuksi". Talon nimi tulee siis tästä lempinimestä.
Lastenkulttuurikeskus Rullaan on oma sisäänkäynti Laikun eteläpäädyssä, Tampereen Teatterin puoleisesta päädystä.
Vitsakimppu eli fasces (lat.) on vanha etruskeilta peräisin oleva symbolinen esine, jossa yhteen sidottujen vitsojen lisäksi on usein kirveenterä. Symbolia on käytetty kautta historian muun muassa Rooman valtakunnassa. Laikun eli vanhan kirjastotalon suunnitelleet arkkitehdit Jussi ja Toivo Paatela tekivät 1920-luvulla opintomatkoja muun muassa Italiaan, josta he ovat ehkä saaneet inspiraation tähän koristeaiheeseen. Talon sisätilojen arkkitehtuurissa näkyy suunnitteluajalle tyypillisesti jugendin vaikutus esimerkiksi myös muina luontoaiheisina koristeina.