Jos työkykysi on heikentynyt, saat meiltä käytännöllistä ohjausta, jonka avulla löydät juuri sinulle sopivan reitin työelämään.
Kysy OMA-valmentajaltasi sinulle sopivista palveluista. OMA-valmentaja tekee yhteistyötä eri alojen ammattilaisten kanssa.
Työ- ja toimintakykyä tukevia palveluja
OMA-valmentajasi voi hyödyntää tarvittaessa asiantuntija-arviointeja työllistymisesi tueksi.
Osaamisen ja ammattitaidon kartoitukset
Työ- ja toimintakyvyn arviointi
Yrittäjävalmiuksien ja yritystoiminnan edellytysten arviointi
Kotoutumisen edistämisestä annetun lain mukainen alkukartoitus
Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu (TYM) on työllisyyspalvelujen, hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen ja Kelan yhteinen toimintamalli, joka palvelee pidempään työttömänä olleita työnhakijoita. Palvelussa selvitetään millaisia yksilöllisiä työllistymisen esteitä ja edellytyksiä sinulla on. Kanssasi laaditaan monialainen työllistymissuunnitelma. Suunnitelma voi sisältää muun muassa julkisia työvoimapalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja sekä kuntoutuspalveluja.
Sinulla on mahdollisuus hakeutua maksuttomaan terveystarkastukseen, jos olet työtön työnhakija tai toistuvasti lyhyissä työsuhteissa oleva. Terveystarkastusten tarkoituksena on edistää terveydentilaasi, hyvinvointiasi sekä työ- ja toimintakykyäsi. Voit varata ajan terveystarkastukseen itse joko soittamalla tai digitaalisesti.
Myös OMA-valmentaja voi arvioida onko ohjaus terveystarkastukseen välttämätöntä esimerkiksi palvelutarpeesi arvioimiseksi. Ohjaus tehdään silloin aina lähetteellä, jossa voidaan pyytää terveystarkastuksen lisäksi esimerkiksi työ- ja toimintakyvyn arviointia.
Lue lisää Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.
Työllisyys- ja kasvupalvelujen työkykykoordinaattori
Työkykykoordinaattori auttaa sinua, jos tarvitset tukea työelämään suuntautumisessa. Koordinaattori etsii tilanteeseesi sopivia palveluja ja tarvittaessa ohjaa sinut niiden pariin. Hän toimii tiiviissä yhteistyössä alueen eri verkostojen kanssa. Sinun on mahdollista saada sovitun käynnin yhteydessä apua myös työnhakuun liittyvissä asioissa.
Haluaisitko asioida työkykykoordinaattorin kanssa? Kysy lisää OMA-valmentajaltasi!
Jos muut työllistymistä edistävät palvelut eivät ole sinulle ajankohtaisia, polku kohti työtä ja koulutusta voi kulkea myös kuntouttavan työtoiminnan kautta.
Kuntouttavaa työtoimintaa tarjoaa Pirkanmaan hyvinvointialue.
Huolettaako sinua jokin omassa tai läheisesi arjen hallinnassa? Onko sinulla vaikea elämäntilanne, jossa kaipaisit tukea? Ota yhteyttä Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaalipalvelujen neuvontaan.
Tampereen Ohjaamo tarjoaa tietoa, tukea ja ohjausta työllistymiseen, kouluttautumiseen ja arjen hallintaan kaikille alle 30-vuotiaille. Jos et tiedä, mistä aloittaa, aloita Ohjaamosta!
Jos raha-asiat ja taloudenpito huolettavat, saat tietoa Talousneuvolan palveluista, toimeentulotuesta, sosiaalisesta luotosta ja välitystilistä Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.
Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen asiakkaana sinulla voi olla mahdollisuus Kaikukorttiin. Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja esimerkiksi museoon, teatteriin, festivaaleille tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen ja maksuton. Kysy Kaikukorttia OMA-valmentajaltasi.
Voit saada Kaikukortin, jos
sinulla on asiakkuus hyvinvointialueen sosiaalityössä tai
olet tunnettu henkilö sellaisen toimijan palvelussa, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa ja sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin
olet vähintään 16-vuotias ja kotipaikkakuntasi on Tampere.
Kaikukortit ovat voimassa vuoden 2024 loppuun asti.
Aktiivipassin voi saada täysi-ikäinen, vähävarainen, Tampereella asuva henkilö, jolla on todettu olevan tarve hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle sekä julkisen liikenteen käytölle. Passin saaminen edellyttää myös, että asiakkaalla on esimerkiksi omatyöntekijä tai muu asiakkaan palveluista vastaava työntekijä tai hän on muuten tunnettu toiminnassa mukana olevassa palvelussa.
Aktiivipassia ei voi hakea itse. Aktiivipasseja on vuosittain rajallinen määrä, ja niitä voi saada niin pitkään kuin toimintaan varattu määräraha riittää.
Liikuntaneuvonnassa saat opastusta ja vinkkejä liikunnan aloittamiseen yksilölliset tarpeesi, motivaatio ja lähtötilanteesi huomioon ottaen.
Tavoitteena on löytää keinoja hyvinvointisi edistämiseksi. Neuvonnassa saat myös tietoa erilaisista liikuntamahdollisuuksista ja ohjausryhmistä. Liikuntaneuvonta on maksutonta.
Mukaan pääset ottamalla yhteyttä OMA-valmentajaasi.
International House Tampereen työllisyyspalvelut palvelee moniammatillisessa yhteistyössä kaikkia tamperelaisia vieraskielisiä työnhakijoita sekä Tampereen seudun työllisyysalueen kunnissa asuvia maahanmuuttaja-asiakkaita, jotka ovat kotoutumisajalla. IHT:sta saa apua ja ohjausta työelämään ja opintoihin.
International House Tampere monikielinen neuvonta
Monikielisestä neuvonnasta saat tietoa ja neuvoja arjen asioihin. Niitä ovat asuminen, työ, koulutus, oleskelulupa, terveydenhoito, sosiaalipalvelut, kuten tuet, joita voit saada toimeentuloon. Palvelua saa 16 eri kielellä.
Jätä yhteydenottopyyntö OMA-valmentajalle Työmarkkinatorin Asiointi-palvelun kautta osoitteessa tyomarkkinatori.fi.
Soita asiakaspalvelunumeroomme 040 801 6581. Asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9.00–16.00.
Lähetä sähköpostia osoitteeseen tyollisyyspalvelut@tampere.fi. Voit myös lähettää luottamuksellista tietoa ja liitteitä sisältävän viestin osoitteeseen tyollisyyspalvelut@tampere.fi käyttämällä turvapostia. Turvapostin kautta lähettämäsi viesti salataan. Jotta voit käyttää turvapostia, sinun tulee ensin rekisteröidä sähköpostiosoitteesi palveluun. Seuraa turvaposti-linkin ohjeita.