Ruokavalinnoilla on vaikutuksia niin ihmisten terveyteen, ympäristöön ja ilmastoon kuin talouteen. Ruokavalinnoistamme muodostuu myös ruokakulttuurimme, joka elää ajassa ja muuttuu valintojemme myötä.
Kauppahallissa kauppiaat tuntevat tuottajat ja tavarantoimittajat nimeltä, usein myös vakiasiakkaat ja heidän mieltymyksensä. Toimitusketjuista on poistettu turhat välikädet ja pienten paikallisten toimijoiden tuotteet pääsevät hyllyyn pieninäkin erinä ja saavat arvoisensa edustuksen asiantuntevien kauppiaiden niitä esitellessä ja myydessä.
Kauppahallin kauppiaat esittelevät tapahtumapäivässä erityisesti lähiruokatuotteita. Tapahtumapäivän innoittamina tarjolle on suunniteltu lähiruoka-annoksia. Myös paikallisia pientuottajia saapuu esittelemään tuotteitaan ja toimintaansa. Luvassa on siis lähiruokamaistiaisia hallin käytävillä.
Kestävien ruokajärjestelmien asiantuntijat Ekokumppaneilta ja AhlmanEdusta jakavat tietoa kestävästä ruoasta, planetaarisesta ruokavaliosta sekä Pirkanmaan lähiruokatarjonnasta FUSILLI-hankkeen puodissa, Hallituskadun sisäänkäynnin luona.
Kauppahallin ja FUSILLI-hankkeen väki kutsuvat uudet ja vanhat asiakkaat tutustumaan lähiruokatarjontaan ja oppimaan uutta kestävistä ruokajärjestelmistä. Lähellä! -tapahtuman aikana kauppiaita ja asiantuntijoita haastattelee Savusuolaa-blogista tuttu tamperelainen ruokavaikuttaja Janica Brander.
Kauppahalli on auki lauantaina 1.4. klo 9:00-18:00
Tapahtuma on tuotettu yhteistyössä kestävää ruokajärjestelmää edistävän FUSILLI-hankkeen sekä Tampereen kaupungin Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelman kanssa.